Vispoortenplas - Foto: Wouter Steenbergen
Vispoortenplas
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Zon, wolkenvelden en droog

Zwolle – Maandag krijgt Zwolle een voorproefje van het weer in de rest van de week. De zon staat geregeld in vol ornaat boven de stad, maar er zijn tevens grote en kleine wolkenvelden. Het is wel droog. De wind overschrijdt kracht 3 niet, een matige wind. Maandag overdag uit het zuidwesten, ’s avonds uit het zuiden.

De temperatuur komt vanaf een minimum van 6 graden maandagmorgen omhoog naar een maximum van 9 graden halverwege de middag. In de avond zijn er, net als overdag, heldere perioden waaronder het stevig af kan koelen. Een minimumtemperatuur rond middernacht van een graad of 4. Maar er trekt in de nacht vanuit het zuidwesten bewolking en wat zachtere lucht binnen, waardoor de temperatuur dan alweer iets wordt opgekrikt. De wind gaat in de nacht niet liggen.

Dinsdagochtend noemen we voor de zekerheid een kans op mistbanken, ondanks dat er ’s nachts waarschijnlijk ruim voldoende wind blijft staan om mistvorming tegen te gaan. Dinsdag overdag is er een efficiënte aanvoer van wolkenvelden vanuit het zuidwesten. Zicht op zon vanuit Zwolle wordt daardoor ingeperkt. Een maximumtemperatuur van 9 graden. De wind is matig, kracht 3, uit het zuidwesten tot zuiden.

De rest van de werkweek houden we dit wisselend bewolkte, droge en vrij zachte weertype.
Donderdag is er een kleine neerslagkans omdat dan een front over onze omgeving trekt. Dat laat heel misschien een beetje regen los. Volgens de huidige berekeningen zou na volgend weekend de maximumtemperatuur dalen naar ongeveer 6 graden. Winterse neerslag is nog niet verschenen op de weerkaart voor de regio Zwolle.

Artikel delen: