Man mishandelt loempiaverkoper

Zwolle – Zaterdagmiddag 11 oktober werd 31-jarige man uit Zwolle aangehouden voor mishandeling van een 60-jarige plaatsgenoot, die loempia’s verkocht op een locatie aan de Obrechtstraat.

De verdachte ontstak in woede, omdat hij geen vegetarische loempia kon bestellen. Hij sloeg de ondernemer meerdere keren in het gezicht en op het hoofd. Toen de man zich wilde verdedigen liep de verdachte weg. Hij werd in eerste instantie aangehouden door een beveiliger en vervolgens overgedragen aan de politie. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Artikel delen:
Reacties 39
 1. hoe zielig kun je zijn, volgens mij is die 31 jarige een tokkie figuur. bah om misselijk van te worden zulke types !! lekker stoer joh !!


  Maak melding

 2. volgenmij is hij een paar jaar terug ook overvallen. Tenminste dat probeerden ze tot de loempia verkopen een stuk electriciteitsdraad pakte en ze hiermee wegjoeg.. Die arme man heeft nog in de oorlog gevochten.
  Ik vind zijn loempia?s wel lekker en tja, zo veel vlees zit er ook niet in.
  Vegetarische loempia?s vind ik op zichzelf al een trieste bedoeling net zoals ik laatst vegetarische shoarma ergens in de super zag liggen.


  Maak melding

 3. Klopt, deze man is al meerdere malen overvallen en mishandeld. Zijn dochter ook en daarom staat zij er al niet meer. Hij gaf zelf aan er niet mee te kunnen stoppen anders weet hij zich geen raad. Hij heeft al een oorlogstrauma en dit is het enige wat hem op de been houdt. Hij komt nooit zijn wijk uit, is zelfs nog nooit in de stad geweest. Hij is een enorm lieve man die gewoon zijn ding wil doen om op de been te blijven. Ik breng hem in ieder geval een grote bos bloemen deze week.


  Maak melding

 4. Vegetarische loempia?s vind ik op zichzelf al een trieste bedoeling net zoals ik laatst vegetarische shoarma ergens in de super zag liggen.

  Leg eens uit John, wat is daar triest aan?


  Maak melding

 5. Inderdaad John, leg eens uit?
  Dat iemand er voor kiest om geen vlees te eten, wil niet zeggen dat diegene de smaak van vlees niet lekker vind.


  Maak melding

 6. Dat ik vind dat het niet de naam van een vleesgerecht kan dragen!!
  Het is geen shoarma!!! Shoarma is lamsVLEES!Wat jullie(blijkbaar) eten is soja met een kleurtje en kruiden/smaakstoffen. En het ziet er misschien ook nog wel als vlees uit, maar het smaakt naar niks wat met shoarma te maken heeft.
  Verzin er eens er een nieuwe naam voor ipv overal vega voor te plakken zoals falavel bijvoorbeeld.
  Want als je heel eerlijk bent kan je mischien wel van de smaak van vlees houden, maar dan geef je ook toe dat je het lekker vind om een stuk vlees in je mond te hebben en dat kan een stuk soja of bamboe nooit en te nimmer evenaren vandaar dat jullie zo anti-vlees zijn , jullie missen het gewoon.


  Maak melding

 7. En trouwens, die collega vegetarier van jullie had net zo goed even door kunnen lopen naar de nieuwe Wolfkamp en als hij nog meer energie had naar “patatje”, maar nee die flapdrol ging toch maar een oude vietnamese man maar een paar tikken geven.


  Maak melding

 8. Verfrissende wind hier met almanzo. Iedereen hoeft op internet niet te zeggen wie hij is. Al ontkom je er in de gewonen communicatie niet aan. Hier vind ik het wel gezellig 8)


  Maak melding

 9. @ John:
  Eigenlijk heb ik na jouw reactie helemaal geen behoefte meer om er nog woorden aan vuil te maken, daar er niet uit je beargumentatie blijkt dat je je ook maar enigszinds in de materie verdiept hebt.
  Ik kan dan nu ook heel flauw gaan weerleggen dat bamboe niet als alternatief staat tegenover vlees, daar er andere voedingsstoffen in zitten of gaan uitleggen dat de fabrikant de naam van het product kiest wat in de supermarktschappen komt te liggen en niet ik, dat er bij de gemiddelde pakjes shoarmavlees in de supermarkt voornamelijk varkensvlees zit… en daar hebben we een nodeloze discussie…

  Nee beste John, ik eet geen vlees. En nee, ik mis de smaak niet. En ja, ik eet andere producten om er voor te zorgen dat ik alle verschillende voedingsstoffen in juiste verhouding tot mij neem.

  Ik voel al weer het komende vooroordeel/verwijt aankomen dat ik het zielig zou vinden voor de diertjes, dat is niet mijn overweging. Mocht de gehele wereldbevolking overgaan op de zelfde vleesconsumptie als die wij hier in het westen gewoon zijn, er van uitgaande dat slechts 19% van het wereldoppervlak bewoonbaar is, en daar dan slechts de helft beschikbaar voor landbouw, dan hebben we ongeveer 6 x de aarde nodig om in de behoefte te voorzien. Zouden alle mensen vegetarisch eten, dan kan je met de huidige hoeveelheid landbouwgrond de gehele wereldbevolking 2 x voeden.

  Maar goed, dit topic gaat niet over de keuze om vegetarisch te eten of niet.
  (Ik ben deze discussie dan ook niet begonnen, waarvoor mijn excuses Admin).

  Ik wil onze 60-jarige plaatsgenoot die de loempia’s verkocht alle sterkte wensen en ik hoop dat hij er gauw weer bovenop komt.


  Maak melding

 10. De man die begin oktober in de Aa-landen een loempiaverkoper mishandelde, werd dezelfde dag nog naar kliniek De Zwolse Poort in Raalte overgebracht. Daar lukte het niet om hem langer dan één nacht op te nemen. Met een zak vol medicijnen werd de man op de bus naar Zwolle gezet, zonder geld. De chauffeur voelde gelukkig aan dat het niet verstandig zou zijn om bij de verwarde passagier op een kaartje aan te dringen.

  Later op de dag gooide de dakloze man bijDe Herberg enkele straatklinkers door het onderkomen van de medewerkers, die op tijd weg konden duiken. De politie pakte hem op, maar moest hem dezelfde dag al weer vrijlaten. Sindsdien loopt de man ‘als een tikkende tijdbom’ door Zwolle, zegt Joop van Ommen, ‘founding father’ van De Herberg. “Dit soort mensen is in feite te gek voor een gekkenhuis. We hebben hier zelfs iemand lopen met 137 zaken op zijn strafblad, zwaar gestoord, maar het lukt niet om hem van straat te halen. Niet door de gezondheidszorg en niet door de politie.”

  Ze nemen onevenredig veel tijd in beslag van de medewerkers van De Herberg, weet Van Ommen. “Zo goed en zo kwaad als het kan proberen ze die mensen te helpen, maar dat is natuurlijk een taak van de psychiatrie.”

  Van Ommen vecht er al jaren voor om mannen en vrouwen die de weg totaal kwijt zijn opgenomen te krijgen.

  “Het voelt alsof ik tegen een muur praat. Ik heb de ervaring dat de hulpverlening pas in beweging komt als iets in de media komt: dan lukt het ineens wel.”

  Stentor


  Maak melding

Reageer