Honderd Deltion Discover Boxen voor vmbo-leerlingen

Honderd Deltion Discover Boxen voor vmbo-leerlingen

Zwolle – Het plan was om tijdens deze 5-jarige jubileumeditie van Deltion Discover groot uit te pakken. Maar helaas, zoals ook zoveel andere evenementen, kon dit niet doorgaan vanwege corona.

Terwijl Deltion Discover ontzettend belangrijk is voor de tweedejaars vmbo-leerlingen die aan de vooravond van hun profielkeuze staan. Maar verandering zorgt ook voor creatieve alternatieven. En zo ontstond de Deltion Discover Box – Discover komt naar je toe dit najaar!

In plaats van een fysieke evenement met ruim 1800 leerlingen op de Deltion campus, is er een Deltion Discover Box ontwikkeld voor bijna 2500 leerlingen. De bijna honderd boxen worden in de week van 23 november bij de deelnemende scholen bezorgd.

In deze box zitten allerlei materialen voor 24 doe-activiteiten in hun eigen klas. De activiteiten zijn gericht op de verschillende keuzeprofielen, zoals Economie & Ondernemen, Zorg en Welzijn, Mobiliteit & Transport en Dienstverlening en Produceren. En dit jaar bestaan de activiteiten, gemaakt door verschillende onderwijsteams uit: Ontwerp je eigen kledingstukken, Shake een tropical mocktail, hartslag tellen, Logistiek Kwartert en Bioplastic maken. Maar ook het Zone.College biedt aan activiteit aan: Macramé plantenhanger maken.

De scholen kunnen op een zelfgekozen tijdstip de Deltion Discover Box in de klas gebruiken. Aan de hand van deze doe-activiteiten maken de tweedejaars vmbo-leerlingen kennis met diverse beroepen van hun interesse. Wat ze vervolgens helpt bij het maken van de juiste profiel- en toekomstkeuze.

Het uitdenken van zo’n alternatief project bevat niet de grootste uitdaging. De realisatie daarentegen wel. Dankzij de leraren en de studenten van de opleidingen van Transport & Logistiek, was dit project haalbaar. Zij zijn van A tot Z verantwoordelijk voor het hele logistieke project.

Zo kun je denken aan het ‘picken’ van materialen, het bestickeren, het inpakken, het dichttapen en het verzendklaar maken van de honderd dozen. Maar dat is niet alles, daarnaast zorgen de studenten van Transport & Logistiek ook voor de levering en afhandeling. Dit betreft het maken van een route, de planning en de juiste taakverdeling. Een mooi voorbeeld van onderwijs voor onderwijs en onderwijs dóór onderwijs.

Foto's 2
Honderd Deltion Discover Boxen voor vmbo-leerlingen
Artikel delen: