Heemskerckstraat - Foto: Wouter Steenbergen
Heemskerckstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Laaghangende bewolking verdwijnt later

Zwolle – Dinsdagochtend om kwart over acht komt de zon op. De zon zelf is onzichtbaar, want er wordt vanuit het zuiden bewolking laag boven Zwolle verwacht. Regen valt er niet uit. De grijze wolkenlaag blijft in de ochtend aanwezig, waarna die zaak rond het middaguur moet oplossen.

Als dit lukt, komt de zon tevoorschijn. Die staat in elk geval niet aan zo’n helder blauwe hemel als maandag het geval was. Vanuit het zuidwesten komt namelijk hoge sluierbewolking hierheen. De wind is zwak tot matig, maximaal kracht 3, uit zuidwestelijke tot zuidelijke richting. De temperatuur rond zonsopkomst is ongeveer 6 graden, maar in de nacht was het kouder. Dinsdag overdag stijgt het kwik naar een maximum van ongeveer 10 graden als de zon nog even schijnt.

Woensdag zit Zwolle tegen sluierwolken aan te kijken. Met daarachter de zon. Na een nacht waarin de temperatuur op neushoogte naar ongeveer +3 graden is gedaald en aan de grond tot amper boven het vriespunt, wordt het overdag 9 graden. Het is een dag zonder neerslag. Er staat een matige wind uit zuidwest tot zuid.

Donderdag passeert een koufront met wat regen. Het zal niet veel zijn en het meeste valt vermoedelijk al voor zonsopkomst. Een preciezere timing melden we in de volgende weerberichten.

Koudere lucht is op weg naar onze regio. Vanaf vrijdag gaan we dat duidelijk merken. In het weekend komt het kwik waarschijnlijk niet meer boven 5 graden Celsius uit. Na het weekend nog iets kouder met kans op lichte vorst in de nacht.

Artikel delen: