Zwollenaar krijgt drie jaar cel voor seksueel misbruik stiefdochter - Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Zwollenaar krijgt drie jaar cel voor seksueel misbruik stiefdochter

Zwolle – Een 32-jarige man uit Zwolle is veroordeeld wegens het seksueel misbruiken van zijn minderjarige stiefdochter. Dit gebeurde in 2015 meerdere malen. Het meisje was 16 jaar toen het misbruik begon.

De Zwollenaar kreeg van de rechtbank Overijssel een gevangenisstraf van drie jaar, waarvan acht maanden voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar. Hij moet ook een schadevergoeding betalen van 20.000 euro.

De man zette het meisje onder druk. Zo pakte hij haar telefoon af en kreeg ze deze pas terug als ze seks met hem had. In een ander geval moest zij hem vijftig euro betalen om geen seks met hem te hebben. Daarnaast maakt hij ook gebruik van de onwetendheid, onervarenheid en onzekerheid van het meisje. Zo moest zij voor het douchen voor hem gaan staan, om vervolgens complimenten van hem te krijgen.

De man heeft op ernstige wijze misbruik gemaakt van het overwicht dat hij als volwassene en als stiefvader op het meisje had, om aan zijn eigen seksuele genot te komen. Juist bij haar stiefvader had zij zich veilig moeten voelen. Dat dit alles een diepe impact had op het leven van het meisje blijkt ook uit de slachtofferverklaring die zij voorlas tijdens de zitting.

De straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie. De man neemt geen verantwoording voor de feiten en bleek geen enkel inzicht te tonen in zijn handelen. De rechtbank vindt daarom een straf van drie jaar passend. De rechtbank heeft tevens beslist dat hij zich moet laten behandelen. En hij mag op geen enkele wijze meer contact opnemen met het slachtoffer en haar zusje.

Artikel delen: