VodafoneZiggo stopt met analoge kabel-tv in Zwolle

VodafoneZiggo stopt met analoge kabel-tv in Zwolle

Zwolle – VodafoneZiggo stopt ook in de regio Zwolle met de doorgifte van analoge tv. De stekker gaat eruit in de nacht van maandag 11 januari op dinsdag 12 januari 2021. Dit deelt het bedrijf mee op haar website.

Ziggo startte in maart 2018 met een landelijke Schakelmee–campagne: omschakelen van analoge naar volledig digitale kabeltelevisie. Ziggo is de enige aanbieder die nog analoge tv aanbiedt. In het grootste deel van Nederland is analoge tv al uitgezet: meer dan driekwart van de Ziggo-klanten kijkt al volledig digitaal. De komende maanden stopt Ziggo ook in de laatste regio’s, waaronder Zwolle, met het doorgeven van het analoge tv-signaal.

In elke regio informeert Ziggo de klanten over het moment van de omschakeling in hun buurt. Ziggo-klanten kunnen zelf controleren of ze al digitaal televisiekijken. Dit kan door de televisie op kanaal 14 te zetten. Verschijnt de zender Ziggo Sport in beeld, dan kijk je al digitaal. Is er op dat kanaal een andere zender te zien, dan wordt er nog analoog gekeken. In dat geval kan de klant via ziggo.nl/schakelmee meer informatie vinden over hoe mee te schakelen.

Jeroen Hoencamp, CEO van VodafoneZiggo zegt: “Er is door de jaren heen veel veranderd op tv-gebied. Het beeld ging van zwart-wit naar kleur, de antenne verdween van de daken. Nu kijken we behalve op het televisiescherm ook tv op mobiel en tablet. Het aantal mensen dat nog analoog tv kijkt is minimaal. Het analoge tv-signaal gaat daarom stoppen, daarna leveren we al onze klanten digitale kabel tv, via diezelfde kabel. We gaan dóór met vernieuwen en bouwen aan het netwerk van de toekomst dat nog sneller, stabieler en slimmer is. Dit valt onder GigaNet, het krachtige netwerk van Vodafone en Ziggo.”

Het analoge zenderpakket bestaat uit ongeveer dertig tv-zenders, de digitale pakketten zijn veel uitgebreider. Na de omzetting van analoge naar digitale ontvangst krijgen Ziggo-klanten er extra zenders bij, waaronder Ziggo Sport, met onder andere live Formule 1, Champions League, de Engelse en Spaanse voetbalcompetities en nog veel meer sport. Ook ontvangen zij alle regionale zenders van Nederland. Bovendien zijn NPO1, 2 en 3 voortaan in HD-kwaliteit te bekijken. De overstap naar digitale kabel-tv heeft geen invloed op de abonnementskosten, deze blijven gelijk aan het abonnement dat de klant al heeft, aldus VodafoneZiggo.

Artikel delen: