Twistvlietbrug - Foto: Wouter Steenbergen
Twistvlietbrug
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Zon achter sluierbewolking en droog

Zwolle – Woensdag is de zon te zien boven Zwolle. Een stralend zonnig stadstafereel is echter te veel gevraagd. Er hangen uitgestrekte velden sluierbewolking, die de lucht eerder wit kleuren dan blauw. De zon wordt vaak behoorlijk afgeschermd.

Uit die hoge wolkensluiers valt geen regen. Het is ’s morgens vroeg tamelijk frisjes, een graad of 4 op neushoogte en vlakbij de grond nog dichter bij het vriespunt. In de middag is het maximum ongeveer 9 graden. De drukverschillen in de atmosfeer zijn momenteel vrij klein. Dan is er niet al te veel wind: zwak tot soms matig uit het zuiden tot zuidwesten. In de avond komen vanuit het westen velden lagere bewolking naar Zwolle. En dat is jammer.

Want aan de zuidelijke hemel is er woensdagavond een mooie samenstand van de maan en de planeet Mars. De zogenoemde ‘rode planeet’ – die trouwens een meer oranje-achtige tint heeft dan rood – staat een stukje boven de maan aan de hemel. De afstand aarde – Mars is momenteel ruim 89 miljoen kilometer.

In de nacht naar donderdag is het onder een aanvoer van wolkenvelden overwegend droog. Donderdag trekt traag een zwak front over, waar weinig nattigheid van wordt verwacht in de regio Zwolle. Wel veel bewolking. Overdag is er kans op een beetje lichte regen, de meeste kans vanaf het middaguur. De wind is zwak. Een middagtemperatuur van ongeveer 9 graden.

Vrijdag en in het weekend gaat de temperatuur naar beneden. Maar volgens de laatste berekeningen zet die temperatuurdaling in de eerste week van december niet door. Volgende week een maximumtemperatuur van ongeveer 6 graden. Dat is een normale waarde voor deze tijd van het jaar. Winterse neerslag wordt niet verwacht in onze omgeving.

Artikel delen: