World Press Photo hoopt op meer publiek

Zwolle – De Muzerie organiseert vanaf dinsdag 7 oktober de World Press Photo tentoonstelling in de Broerenkerk van Zwolle. De editie van 2008 bestaat uit 185 foto’s en is nog tot en met zondag 19 oktober 2008 in de kerk te bezichtigen. Helaas valt het aantal bezoekers tot nu toe tegen…

World Press Photo is een jaarlijkse publieke fototentoonstelling met de beste persfoto’s van het afgelopen jaar.  De tentoonstelling is voor een breed publiek toegankelijk, omdat het een visueel overzicht biedt van de meest actuele gebeurtenissen van het afgelopen jaar. Naast een bezoek aan de tentoonstelling organiseert De Muzerie cultuureducatieve projecten voor het onderwijs, rondleidingen, en een expositie van cursisten van De Muzerie in de Broerenkerk naar aanleiding van een workshop documentaire fotografie. Bijzonder om te zien is ook de fotopresentatie van de fotocursisten van Michiel Knaven en Corine Aalvanger, docenten van De Muzerie. Aan deze expositie is een kleine wedstrijd verbonden. Via lijsten kunnen bezoekers hun voorkeur voor 5 foto’s kenbaar maken.

De editie van 2007 verliep teleurstellend: er kwamen drie keer minder bezoekers naar de expositie dan verwacht. Zo’n 4.500 fotoliefhebbers passeerden toen de toegang tot de Broerenkerk. Dit jaar bezoeken dagelijks tussen de 150 en 200 geïnteresseerden de World Press Photo, wat uiteindelijk een bezoekerstotaal van tussen de 1.950 en 2.600 op gaat leveren. Daarmee is een editie van 2009 nog allerminst zeker.

Vermeld moet worden, dat buiten de openingsuren van de tentoonstelling dagelijks 75 scholieren uit het Voortgezet Onderwijs het evenement bekijken.

Artikel delen:
Reacties 14
 1. door de magere subsidies van de gemeente moet het bestuur van de Broerenkerk voor een groot deel de onderhoudskosten zelf ophoesten, daarom onder andere entreegelden.


  Maak melding

 2. Ik stel voor dat we deze mooie plaatjes de volgende keer ophangen in een gratis toegangkelijke openbare ruimte.

  (Gemeentehuis/Stadskantoor ?)


  Maak melding

 3. subsidie?
  @Pp
  De kerk is eigendom van de gemeente. Dus de bewering kan niet kloppen. Iemand van de organisatie meldde mij, dat het te maken heeft met vergoeding aan fotografen.
  De prijs is verhoogd (van 2.50 naar 3.50) omdat het nu een week korter is in verband met een planningfout.


  Maak melding

 4. Altijd interessant. Ben een paar keer geweest. Gratis idd, geen probleem hoor die 3,50. Mag ik hier wel mijn wenkbrauwen bij ophalen:

  Iemand van de organisatie meldde mij, dat het te maken heeft met vergoeding aan fotografen.
  De prijs is verhoogd (van 2.50 naar 3.50) omdat het nu een week korter is in verband met een planningfout.  Maak melding

 5. Ben er nog niet geweest. Ga zeker nog wel ff kijken. Maar ik vind de presentatie wel wat mager(zoals ik het op de foto’s hier kan zien). Als het streven is om meer mensen te trekken dan de het jaar ervoor, dan lijkt mij dat niet echt handig om er geld voor te vragen. Aan de andere kant vind ik 3,50 wel te doen…


  Maak melding

Reageer