Luttekestraat - Foto: Wouter Steenbergen
Luttekestraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Lusteloos grijs met regen of motregen

Zwolle – Donderdag ligt een front te treuzelen boven het land. Het bestaat uit een dikke laag bewolking waar regen en motregen uit valt. Sommige weermodellen voorzien aanhoudend miezerweer voor de regio Zwolle, andere presenteren druilerigheid met perioden waarin het tijdelijk stopt met regenen.

Regent het langer door, dan komt het grijze wolkendek steeds lager te hangen. De zon wordt in dit weerbericht niet genoemd omdat ze afwezig is. De wind is dat ook grotendeels. In de vroege ochtend nog zwak merkbaar uit het zuidwesten, waarna de windrichting veranderlijk wordt, terwijl de fut er helemaal uit gaat. Lusteloos is ook het kwik in de Zwolse thermometers. De ochtend begint met ongeveer 9 graden en daar blijft het ’s middags misschien wel bij.

Donderdagavond is er prolongatie van het miezerige weer. Vrijdag overdag lijkt de regenkans ’s morgens het grootst. Genoemd front moet dan in beweging zijn gekomen. Enkele weermodellen komen zelfs met brede opklaringen op de proppen, maar de meerderheid laat Zwolle nog onder een wolkendek liggen. In het volgende weerbericht hopen we een eenduidiger beeld te hebben.

Het weekend ziet er nogal bewolkt uit. De temperatuur gaat omlaag, het hoogst bereikbare ligt zondag mogelijk onder de 5 graden. Vermoedelijk is er dan wel meer perspectief op zon dan zaterdag. In de nachten kans op lichte vorst en misschien ook mist.

Artikel delen: