Rugby Club Zwolle houdt alles onder controle

Emmen – In de schaduw van het FC Emmen stadion speelde RC Emmen een wedstrijd waar eer te behalen was. Rugby Club Zwolle heeft de laatste vier confrontaties met RC Emmen verloren. Waar Zwolle vorig jaar de laatste wedstrijd heeft verloren met vier punten verschil hebben de blauwvingers deze wedstrijd in eigen hand gehouden. RC Emmen – Rugby Club Zwolle( 12-24).

Tijdens de warming-up was al te zien dat Emmen op bijna elke positie een speler neer kon zetten die 15 kilo zwaarder was dan de Zwolse tegenstander. De snelheid en wendbaarheid van de backs moest het wapen zijn waarmee coach Eddy Dekker dit team zou verslaan. Daan, de spelverdeler van Zwolle is steeds beter ingespeeld op center Oscar,  deze heren zetten de verdediging van Emmen op het verkeerde been.  De backs hebben zo de ruimte op de bal over de lijn te brengen. Jermain scoorde de openings-try netjes tussen de palen. Captain Arjan benutte de conversie voor nog twee punten. Een paar minuten later maakte Jermain een interceptie, scoorde waardoor de kicker weer aan kon leggen voor de tweede conversie. Emmen was hier niet blij mee, het spel werd fanatieker en hierdoor ook minder gecontroleerd.  De strenge, maar rechtvaardige scheidsrechter floot voor het einde van de eerste helft met een ruststand van 0 – 14.

Het devies voor de tweede helft was: “Blijf je eigen spel spelen, ga niet mee met hun spel. Benut onze kracht aan de buitenkant.”. De Zwolse coach herinnert zich nog goed de wedstrijden van afgelopen jaar:  “De eerste wedstrijd, ook uit tegen Emmen verliep net als deze eerste helft, alleen hebben Emmen toen terug in hun spel laten komen en hebben we toch nog verloren. De return in Zwolle was helemaal jammer. Daar speelde we bijna de gehele tweede helft op de kant van Emmen maar konden de  bal niet over de try-line krijgen.” Zwolle had het zwaar tegen de grote jongens van RC Emmen. In de tweede helft waren er een paar kleine blessures. Emmen rook bloed en zette nog een tandje bij. Door sterk voorwaarste spel braken zij door en drukte hun eerste try.  Gelukkig voor het moraal van Zwolle kon dit beantwoord worden met een snelle uitbraak van Zwolle. Door een overtreding van Emmen vlak bij de achterlijn mocht Zwolle een penalty nemen waaruit Armin een try drukte.  Emmen kwam op dreef en kon nog een keer scoren.  De verdediging van Rugby Club Zwolle heeft het pittig gehad. De 40 minuten die de tweede helft duurde waren niet lang genoeg voor Emmen.

Captain Arjan was zeer tevreden over het resultaat. Man of te Match: Daan (fly-half).

Volgende week speelt Rugby Club Zwolle thuis tegen EHRC Dragons uit Hengelo

Kick-off 14.00 op sportpark de Marslanden aan de Hyacintstraat te Zwolle.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Rugby
    Kom allen kijken op sportpark de Marslanden aan de Hyacintstraat aanstaande zondag (19 oktober) voor de wedstrijd tegen de nr. 3 Hengelo.


    Maak melding

Reageer