Stadkamer leent mensen uit in Online Human Library - Foto: Human Library NL
Foto: Human Library NL

Stadkamer leent mensen uit in Online Human Library

Zwolle – Op 10 december wordt ’s avonds de tweede online editie van Human Library georganiseerd. Die dag leent Stadkamer geen gewone boeken uit, maar mensen met een verhaal.

Iedereen kan die avond een van de circa tien ‘boeken’ lenen voor een kort gesprek. Gewoon uit nieuwsgierigheid of omdat je wilt weten of datgene wat je altijd dacht, wel klopt. Een uitdaging, zowel voor de boeken als de leners. Vanwege de maatregelen rond de coronacrisis is dit een online editie. Het enige wat je nodig hebt is een laptop of mobiele telefoon en een goede verbinding. Meedoen is gratis, vooraf opgeven moet wel.

In de Human Library lees je geen boeken, maar mensen. Interessante mensen, die je in het dagelijks leven niet snel spreekt. Klopt wat we denken over mensen op basis van de buitenkant wel met de werkelijkheid? Huiselijk geweld en geadopteerd zijn, dat zijn enkele titels van boeken die klaar staan om hun verhaal te delen. In een open gesprek waarin alles gevraagd en besproken kan worden. Durf jij het aan om je vooroordeel te ontmoeten?

De Human Library is een beproefd concept van Deense oorsprong, dat mensen met elkaar in contact brengt om zo vooroordelen te onderzoeken en tegen te gaan. Net als in een gewone bibliotheek waar boeken toegang geven tot onbekende werelden, biedt de Human Library bezoekers ook de mogelijkheid in de belevingswereld van een ander te stappen. Op een hele simpele manier: door onbevangen met elkaar in gesprek te gaan.

Inschrijven voor een gesprek kan via de link www.thehumanlibrary.nl/agenda/10dec.
Daar vind je ook de boeken waar je mee kunt spreken en de voorwaarden voor het gesprek. Een gesprek duurt twintigminuten en er zijn twee rondes. Wacht niet te lang want vol is vol.

Artikel delen: