Olympische tocht van 400 kilometer door Zwolle

Olympische tocht van 400 kilometer door Zwolle

Zwolle – Door de recente maatregelen rondom het coronavirus zitten we weer steeds meer thuis. Daarnaast wordt het eerder donker en is het kouder buiten. SportService Zwolle wil de drempel verlagen om in beweging te komen.

In de wintermaanden, vanaf 30 november, organiseert de stichting de Olympische tocht door Zwolle. “Het is hoog tijd om Zwollenaren weer een boost te geven om in beweging te komen”, aldus Sharon de Witte, projectleider Olympische tocht, SportService Zwolle.

We hebben elkaar nodig in deze tijd, aldus SportService Zwolle. Niet alleen voor de sociale factor, ook voor het elkaar helpen stimuleren om in beweging te komen. “De Olympische tocht door Zwolle doe je niet alleen, dit doe je in teamverband. Je stelt een team van vier personen samen. Het team wordt uitgedaagd om zo snel mogelijk een Olympische tocht van 400 kilometer door Zwolle af te leggen. Dit kun je doen door individueel of in duo’s een aantal kilometers te gaan wandelen, fietsen, hardlopen of te skeeleren. De kilometers die je individueel aflegt wordt binnen je team bij elkaar opgeteld. Het team dat de Olympische tocht van 400 km als eerste helemaal aflegt, wint”, vertelt De Witte.

De Olympische tocht is een route die de deelnemers zelf afleggen en komen langs fictieve Olympische dorpen. De deelnemers bepalen zelf hun route van 400 kilometer maar worden door SportService Zwolle geïnspireerd met leuke herkenningspunten vanuit de diverse Zomerspelen of Winterspelen die worden gedeeld via de socials.

Sharon de Witte: “We maken een reis over de wereld door langs verschillende fictieve Olympische dorpen te gaan. Het fictieve parcours is te bekijken op onze website. Wanneer een team in een Olympisch dorp is aangekomen of heeft gepasseerd door het behalen van een aantal kilometer, kan het team op ludieke wijze extra kilometers winnen door de vraag te beantwoorden of de opdracht uit te voeren.” De opdrachten zijn via de social media kanalen van SportService Zwolle te volgen.

‘Baron Pierre de Coubertin wilde de wereld verbeteren en geloofde dat sport mensen uit verschillende landen zou helpen om elkaar beter te begrijpen,’ staat in Wikipedia. “Alsof het voor ons huidige tijdperk bedacht is. Dit jaar konden de Spelen helaas niet doorgaan. Met de Olympische tocht willen we toch dit authentieke toernooi in eren houden. En ware het niet dat Coubertin al goed inzag dat sport meer dan alleen maar bewegen is”, aldus De Witte.

Voor alle spelregels en het aanmelden voor deze tocht is deze pagina beschikbaar: https://sportservicezwolle.nl/olympische-tocht

Artikel delen: