Isala Klinieken breiden extra service uit

Zwolle – Het extra verpleegkundig spreekuur voor zwangeren van de afdeling Gynaecologie/Obstetrie Isala klinieken is zo’n succes, dat het uitgebreid wordt voor meerdere patiëntgroepen. Dit is besloten na de evaluatie die plaatsvond medio juni. Ook vrouwen die zwanger zijn van een tweeling, of die in een eerdere zwangerschap een overleden kindje hebben gebaard, kunnen voortaan gebruik maken van deze extra service.

Uit de enquêtes gehouden onder patiënten is gebleken, dat zij het verpleegkundig spreekuur ervaren als een echte aanvulling op het medisch spreekuur met de gynaecoloog. Men is zeer tevreden over de persoonlijke aandacht en de duidelijkheid van de verstrekte informatie. Dat de afdeling de evaluatie serieus neemt, blijkt uit het feit dat men gehoor heeft gegeven aan de behoefte om informatie over het spreekuur voortaan standaard te verstrekken aan de patiënt in de vorm van een folder. Sinds begin dit jaar zet de afdeling Gynaecologie/Obstetrie van de Isala klinieken een extra verpleegkundig spreekuur in voor zwangere vrouwen. De spreekuren worden verzorgd door gespecialiseerde verpleegkundigen, die de voorlichtingstaak op verpleegkundig gebied overnemen van de gynaecologen.

Met deze service kan er tijdens de zwangerschap meer aandacht besteed worden aan de persoonlijke begeleiding van de patiënt en gerichte voorlichting over de zwangerschap en de bevalling. In afstemming met de patiënt bepaalt de gynaecoloog of de patiënt doorverwezen kan worden naar het verpleegkundig spreekuur. Aanvankelijk was het spreekuur alleen bedoeld voor zwangere vrouwen die via een keizersnede gaan bevallen, of meer behoefte hebben aan psychosociale ondersteuning.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

20 gedachten over “Isala Klinieken breiden extra service uit”

  1. Ondertussen heeft de Isalaklinieken niet het borstvoedingcertificaat. Dwz dat ze niet voldoen aan de eisen vd WHO/Unicef daaromtrent.
    Mocht je de pech hebben dat je kind na de bevalling moet worden opgenomen, dan ligt je kind mijlenver van je vandaan (6 verdiepingen lager en een paar gangen door). En na ‘3 dagen’ – wat in de praktijk 1,5 dag kan zijn (mocht je kind om 23.30 uur geboren worden dan is dat al dag 1…) wordt de moeder dan zonder kind naar huis gestuurd. (in de meeste andere ziekenhuis geldt een termijn v 6 dagen)
    Rooming in wordt dan lang niet altijd aangeboden.

    Verder heb ik uit betrouwbare bronnen genomen dat de verhouding tussen opleidelingen en ervaren personeel op de afd verloskunde ook scheef is, wat de kwaliteit niet ten goede komt.

    Kortom: fijn dat spreekuur, maar zo fantastisch vind ik ze dus niet…

  2. Ze kunnen beter wat gaan doen aan het personeel of de koffieservice…
    ’t Is me nou al meerdere keren overkomen dat ik daar gewoon minimaal 6uur zit ivm een tekort aan dokters en je mag nieteens een beetje drinken of eten…

  3. @Ingeborg wat je zegt over de afstand klopt, ik lag na de eerste bevalling ook mijlenver bij mijn kind vandaan.
    Pas de volgende ochtend kon ik mijn kind weer zien.
    Je bent dan afhankelijk van het personeel, die je naar de andere afdeling moeten brengen.
    Ik ging na 3 dagen naar huis en mijn baby moest blijven.

  4. dat gebeurt toch wel meer dat de ouder eerder naar huis kan en de baby niet. en ja als je kind naar de intensive care moet of naar de bewaakte couveusekamer is het inderdaad zo dat je niet bij mekaar kunt liggen,ik vindt het een beetje kort door de bocht wat er door de dames hier wordt verteld.en dat zeijk

  5. Almanzo, heel fijn dat jij goede ervaringen hebt!
    Maar ik vind het kort door de bocht dat jij ons kort door de bocht noemt! (ik neem aan dat je een man bent, dus jouw ervaring is sowieso minder uitgebreid dan die van Gretha en mij, of niet?)
    Wat wij vertellen zijn FEITEN.
    In de meeste andere ziekenhuizen is de couveuze-afdeling naast de kraamafdeling zodat je goed contact met je kind kan houden en mogen moeders van opgenomen kinderen 6 dagen blijven, zodat ze in ieder geval wat hersteld zijn voordat ze heen en weer moeten reizen/lang moeten zitten bij hun kind.
    Ik vind het jammer dat dat bij de Isala niet zo geregeld is!

  6. ik vindt dat allemaal wel meevallen, je kunt overal wel over gaan klagen ,wees blij dat we nog een goede zorg in dit land hebben,overigens daar betalen we ook genoeg voor.

  7. @Almanzo je bent erg vaag met je reactie’s, wat vindt je bijvoorbeeld mee vallen?
    Dat de afstand tussen de beide afdelingen wel mee valt?
    In dat geval zou je eens een flinke knip in je schaamstreek moeten krijgen met flink wat hechtingen en dan even heen en weer lopen tussen de afdelingen, kijken of je het nog mee vindt vallen.

  8. geschreven door ja-tja, op 14 oktober 2008 om 16:39

    staan rolstoelen zat je hoeft je niet te lopen

    En dat na een zware bevalling waarbij dames ingeknipt zijn? :'(

  9. Tegen sommige mensen valt niet te praten…

    Inderdaad zijn zowel zitten (ook in een rolstoel dus) als lopen erg pijnlijk kort na zo’n bevalling met knip.
    En in zo’n ziekenhuisrolstoel ben je bovendien afhankelijk vd beschikbaarheid v iemand die je het hele ziekenhuis door wil/kan duwen.
    Zodra je naar huis moet (dus geen bed meer hebt in het ziekenhuis) kan/mag je alleen nog maar uren op rottige tuinstoelen (!) zitten op die kinderafdeling. Iets beters dan tuinstoelen hebben ze daar nl. niet.

    Terwijl andere net bevallen moeder thuis, naast hun kind, op bed liggen met een kraamhulp om hen heen.

  10. vond je hem niet goed larry,ingeborg wees tevreden dat je hulp krijgt en loop overal niet zo te mekkeren, wij zijn geweldig geholpen in de isala klinieken en ja de afdeling liggen misschien wat uit mekaar , maar verder een dikke pluim voor de medewerkers daar. :'(

  11. Ja Ingeborg dat was nu precies mijn punt, wachten tot iemand je het hele ziekenhuis door wil/kan duwen.
    Als je om 17.00 uur bevalt van je kind en je ziet het pas de volgende ochtend om 11.00 uur weer,dat is toch niet echt normaal of wel?
    Ik denk dat Almanzo een kind heeft gekregen en gelijk door kon naar huis met zijn gezinnetje gezien het feit dat er niet echt begripvol gereageerd wordt.

  12. Baby’s die te vroeg zijn geboren en/of te licht van gewicht zijn, worden in de couveuse verpleegd. Zij worden daar verpleegd door (gespecialiseerde) kinderverpleegkundigen. Het criterium baby in de couveuse betreft de ligging van de couveuse-afdeling ten opzichte van de kraamafdeling. De ligging van de couveuse-afdeling is van belang voor de contactmogelijkheden tussen de moeder op de kraamafdeling en de baby in de couveuse. Als de ruimten relatief ver uit elkaar liggen, kunnen de contactmogelijkheden beperkt worden.

Reacties zijn gesloten.