Zwolle-IJsselkanaal - Foto: Wouter Steenbergen
Zwolle-IJsselkanaal
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Grijs met in de avond kans op mist

Zwolle – Vrijdag starten we kil, grijs en nevelig in Zwolle. Het laaghangende wolkendek van donderdag is er nog steeds. Dat kan af en toe motregen loslaten, de grootste kans daarop in de eerste helft van de dag. Het zwakke front dat dit druilerige weer veroorzaakt, komt vrijdagmiddag in beweging.

De wolkenlaag schuift dan weg, met medeneming van de motregen, en er komen opklaringen. Een prachtig scenario, maar het is sterk de vraag of dit vrijdag voor zonsondergang al waarheid wordt. Zeker is dat de neerslagkans in de middag minimaliseert. De opklaringen kunnen wel eens op zich laten wachten tot de avond. Onder een deels heldere hemel moet dan rekening worden gehouden met teruglopend zicht, mogelijk sterk teruglopend: mist.

De wind is vrijdag amper actief. Wie toch een zuchtje wind bespeurt, merkt dat dat uit oostelijke richting komt. In het kwik van de Zwolse thermometers zit overdag ook weinig beweging, ongeveer 6 graden in de ochtend tot 8 graden in de middag. In de avond zet een temperatuurdaling in. Rond middernacht kan het op de grond en op autoruiten licht gaan vriezen.

De zonkansen in het weekend lijken in vergelijking met vorige berekeningen beter geworden. Op beide dagen breekt de zon tussen de wolken door. Sommige weermodellen speculeren zelfs op een zonnige zondagmiddag. In het weekend staat er een tikje meer wind en is het kouder dan vrijdag. Zaterdag een maximum van ongeveer 7 graden, zondag rond 5 graden. Kans op lichte vorst in de nachten.

Artikel delen: