GGD lanceert seksualiteitspreekuur Sense

Zwolle –  De GGD Regio IJssel-Vecht geeft op donderdag 16 oktober officieel het startsein voor Sense: het seksualiteitsspreekuur voor jongeren dat sinds 1 oktober bestaat. Dat gebeurt tijdens de Gezondheidsmarkt, die door het Deltion College in nauwe samenwerking met Zorgbelang Overijssel wordt georganiseerd.

Voor de achtste keer wordt die dag de Zorg- en Informatiemarkt gehouden, ook nu weer in het Deltion College schoolgebouw aan de Nijverheidsstraat in Zwolle. Deze markt, die van 10.00 tot 16.00 uur duurt, is in eerste instantie bedoeld voor alle leerlingen van het cluster Gezondheidszorg en het cluster Welzijn, Sport & Veiligheid, maar ook belangstellenden zijn van harte welkom.

Doel van deze markt is om leerlingen van de diverse opleidingen in contact te brengen met het belang en de werkwijze van een groot aantal organisaties, dat actief is op het gebied van de gezondheidszorg. De GGD Regio IJssel-Vecht grijpt deze markt aan om het seksualiteitsspreekuur Sense te promoten en officieel te lanceren.

Het Sense spreekuur is een aanvulling op de bestaande soa-spreekuren van de GGD en is bedoeld voor jongeren die niet naar hun eigen huisarts kunnen of willen met vragen over seksualiteit. Ze kunnen bij Sense gratis en anoniem terecht voor informatie, hulp en advies over bijvoorbeeld anticonceptie, homoseksualiteit, onbedoelde zwangerschap, soa, pijn bij het vrijen, seksueel geweld, enzovoort. Ook worden recepten voor de pil geschreven en worden jongeren geholpen om de goede weg te vinden naar de juiste hulpverlener. 

“Omdat de Sense-spreekuren bedoeld zijn voor jeugd tot en met 24 jaar en we zoveel mogelijk jongeren willen bereiken, hebben wij gekozen om op deze manier deel te nemen aan de Gezondheidsmarkt”, legt gezondheidsbevorderaar Lidewij van den Berg van de GGD Regio IJssel-Vecht uit.
“We staan niet alleen met een uitgebreide informatiestand op de markt, ook geven wij workshops over veilig vrijen, voorbehoedsmiddelen, weerbaarheid en zijn er twee wedstrijden. Een creatieve ‘Wie versiert het mooiste Sense hart-wedstrijd’ en een heuse rapwedstrijd. Bij dat laatste onderdeel moeten leerlingen een rap maken met steekwoorden over Sense.”


Het officiële gedeelte van de Sense lancering begint om 15.00 uur. Dan zal hoofd AGZ (Algemene Gezondheidszorg) van de GGD Regio IJssel-Vecht Nicole Bakker, de aftrap doen voor de lancering van Sense. Dat doet ze onder meer door de prijswinnaars van de beide wedstrijden bekend te maken en hen een prijs te overhandigen. Aansluitend is er een optreden van de winnende rapformatie. 


 

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer