Andantepad - Foto: Wouter Steenbergen
Andantepad
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Een koude start ‘s morgens, tegen de avond regen

Zwolle – Maandagochtend ligt de temperatuur in Zwolle dicht in de buurt van het vriespunt, na een nacht waarin het kwik er eerst duidelijk onder was gezakt. Zondagavond rond half negen meldde het stadsweerstation van Weblog Zwolle in Dieze-Centrum al -2 °Celsius en daarna werd het nog kouder.

Een vroege wolkenzone vanuit het westen verhindert maandagmorgen verdere afkoeling. De zon heeft weinig in te brengen door die wolkenlaag, die wat zachtere lucht meeneemt hierheen. De temperatuur loopt tot ver in de avond geleidelijk op. Iets boven het vriespunt is het rond het middaguur en een graad of 8 rond middernacht. Keerzijde van deze medaille is dat uit de wolken regen gaat vallen. In de middag neemt de neerslagkans toe. In de avond en nacht naar dinsdag kan het flink doorregenen.

De wind heeft maandag de oosthoek verlaten en is zwak tot matig geworden uit het zuiden tot zuidwesten. In de nacht naar dinsdag ruimt de wind naar het noordwesten en neemt tijdelijk toe naar kracht 3 tot 4, een matige wind. Een nachtelijke bui is mogelijk.

Dinsdagochtend is er een kleine kans op een buitje. Dat trekt dan tezamen met veel stapelwolken over de stad. Het voordeel van stapelwolken is dat ze vaak ruimte bieden aan zonnestralen. Daar is onze hoop dinsdag op gevestigd. Een temperatuur in de middag van ongeveer 9 graden, wat zacht is te noemen voor 1 december. Een matige wind uit noordelijke richtingen.

Na dinsdag wordt het weer kouder. We gaan richting 5 à 6 graden ‘s middags. Zonder nachtvorst, wat te danken is aan een hele massa bewolking die op koers is richting Zwolle. Woensdag is het droog, daarna kans op regen.

Artikel delen: