Geen partycentrum stadion Zwolle

Zwolle – De vestiging van een partycentrum en discotheek in het nieuwe stadioncomplex van FC Zwolle moet worden verboden. Buurtbewoners eisten dat vandaag bij de Raad van State. Ze vroegen om schorsing van het bestemmingsplan voor het nieuwe complex Oosterenk, zodat de discotheek er voorlopig niet kan komen.

De buurt verwijt de gemeente en de provincie dat die te gemakkelijk over mogelijke overlast heenstappen. De discotheek is volgens hen vooral bedoeld om het sportcomplex rendabel te maken. De gemeente zegt dat in overleg met de buurt een plan wordt opgesteld om overlast te voorkomen. Maar dat kan pas gebeuren als de exploitant van de discotheek bekend is. De Raad van State doet binnen twee weken uitspraak.  ( bron: RTV Oost )

Artikel delen:
Reacties 70
 1. Uh, buurtbewoners? Die wonen toch wel flink stuk verderop en dan toch bang voor overlast? Maar goed die broodnodige discotheek (liefst 2) hoort ook gewoon in de binnenstad.


  Maak melding

 2. Ach, laat die buurt maar lekker zeuren, ze krijgen het toch niet voor elkaar….eens zal er toch door het geklaag heengeprikt moeten worden….


  Maak melding

 3. Zo’n rechter zal nu wel zovaak Zwolse klagers over de vloer hebben gehad, dat hij denkt; krijg de pleuris maar met dat geklaag 😉


  Maak melding

 4. reactie op zwollenaar
  ben je nu echt zo naief, of doe je alsof ;D Ga eens wonen op een doorloop tussen 2 uitgaansgelegenheden met bijvoorbeeld je auto geparkeerd aan de weg.. (op ideale mannier geplaatst voor spiegeltjes trappen) en je brievenbus direct aan de stoep of een leuk portiekje met een brievenbus direct naar binnen… Jij mag raden wat dan je standaard weekend klusje wordt… Succes met je abbonnement bij de garage en de emmer met dweil naast de voordeur….voetenveegmap van plastic is dan wel aan te raden.. mijn stoffen mat hield t ook niet echt lang vol.. ging zo stinken…. Er zijn ergere dingen dan geluid… dus tegengas is begrijpelijk… Eerst afspraken dan vergunningen… wat betreft de binnenstad heb je gelijk in… Die discotheek moet gewoon in de binnenstad zitten, de mensen daar zijn eraan gewend (wisten het van tevoren) (including myself)


  Maak melding

 5. Wat een tuttig volk die berkummers, irriteer me er iedere keer weer aan.
  Dit betekent alleen maar een financiele impuls die de stad wel kan gebruiken.  Maak melding

 6. @ zucht…., wat mag dan wel in de buurt van Berkum zitten? Lastig wat in je buurt te tolereren als je alleen met je eigen leven bezig bent.


  Maak melding

 7. discotheek zwolle stadion
  Dat gezeik over wel of geen disco in het stadion waar hebben we het nou eigenlijk over als het allemaal zòn groot probleem is volgens een aantal buurtbewoners lijkt het mij beter dat deze mafkezen lekker in een boeren dorp ergens op de veluwe gaan wonen waar ze enkel en alleen de kerk klokken horen luiden op zondag, Ik dacht altijd dat zwolle een groeistad was maar als ik dit soort dingen hoor lijkt het meer op een boeren dorp waar niets kan en mag.


  Maak melding

 8. Waar slaat dit nou weer op dan? Wanneer wordt er nou wel eens een discotheek in Zwolle geopend? Ik ben het er helemaal mee eens dat Zwolle net een dorp is, buurtbewoners: Bedankt!!!


  Maak melding

 9. OOOOoooooohhhhhhh Het is weer zover!!!
  Mensen, die disco komt in een voetbalstadion, hekken eromheen, eigen parkeerplaatsen, aan en afvoerwegen via ceintuurbaan, goed geisoleerd…………… Tering man ! Ga in een boomhut wonen of zo!


  Maak melding

 10. Neem een voorbeeld aan The Matrixx Nijmegen is op een meubelboulevard. Niemand last van.
  Powerzone Amsterdam, achter een bouwmarkt, niemand last van.
  Discotheek in Zwolle voetbalstadion——>niemand last van hoor.


  Maak melding

 11. Dit verdedigd de gemeente dus

  De gemeente zegt dat in overleg met de buurt een plan wordt opgesteld om overlast te voorkomen. Maar dat kan pas gebeuren als de exploitant van de discotheek bekend is. De Raad van State doet binnen twee weken uitspraak.

  RvS = eindstation volgens mij. Binnen 2 weken uitspraak. Tuurlijk zou het goed voor de zaak zijn als er een exploitant bekend was, waarom is die eigenlijk NOG niet gevonden?

  Kunnen 2 (ongetwijfeld welbedeelde, ivm procedurekosten) buurtbewoners, deze tragedie in principe al voor elkaar krijgen?
  –Er wordt immers in meervoud geschreven.–


  Maak melding

 12. Lamaarkomen.
  Hoi lijtjes,
  Ik woon al jaren in het mooie Berkum en zeg: Laat maar Komen. Ondanks dat inmiddels ruim rijp ben voor de 30 disco, vindt ik dat
  een grote discotheek in het centrum van Zwolle een ramp is i.v.m. bereikbaarheid. :'(
  De Hessenpoort ( of de Bierton????) lijkt mij een geschiktere lokatie.
  Kun je mooi parkeren bij de IKEA. :-*
  Overigens is er op 1 november weer een 30 disco in
  de Weijenbelt in …. jawel BERKUM!
  wellicht tot ziens


  Maak melding

 13. Wat een gezeik weer!
  De buurt…. Er staat geen huis vlak bij het stadion!
  Kom op zeg!
  Arme jeugd van tegenwoordig. Het lijkt erop dat jullie weer langer moeten wachten op een discotheek in de stad doordat mensen die zich buurtbewoners noemen lopen te piepen! Schande! >:(


  Maak melding

 14. Ik denk dat het geklaag, zoals Zwolle78 al aangaf, deze keer niet uit Berkum komt maar uit de Wipstrik. En hoewel een disco in het stadion een prima idee is, hebben die mensen wel een punt. Dit is niet iets wat 1 keer per jaar terugkomt maar 2 keer per week.


  Maak melding

 15. kijk pec dat is nou eens een reactie waar we wat mee kunnen
  iedereen loopt hier maar over ons mooie tuindorp Berkum af te geven, maar er zitten hier ook genoeg fcz supporters en sponsors van de club. dus kortzichtig is het allemaal wel een beetje hier op dit fantastische weblog.
  8)


  Maak melding

 16. 😀 @ almanzo, op 14 oktober 2008 om 07:29

  laat ze die disco maar in stadshagen neerplanten en dan het liefst bij onze dick voor de deur kijken of die dan nog zo blij is.

  Goeiemorgen allemanzo, mag hoor maar helaas voor je is er geen ruimte meer voor ons huis. In tevredenheid is de ruimte weggegeven aan voorzieningen voor de gemeenschap als een stadsbus, een schitterend winkelcentrum en een gloednieuwe hele school. Misschien kan men in het kerkdorp ook wat ruimte tolereren voor voorzieningen in het algemeen belang. Al zijn het maar voorzieningen in het individuele belang……huizen.  Maak melding

 17. @ almanzo: Heb je dit remie-denken, dit ego-centrisme, zoiets van na mij de zondvloed als ons kerkdorp maar overeind blijft….je hele leven (jaartje of 20 vrees ik) al volgehouden? Knap man….al die bittere zuurheid komt je vast goed van pas op je levenspad 😉


  Maak melding

 18. Laat die Berkummers toch …., ze moeten maar eens accepteren dat ze niet elke ontwikkeling tegen kunnen houden.
  En als ze er niet tegen kunnen dan verhuizen ze maar naar Staphorst.


  Maak melding

 19. Laat die disco toch weer in de xray die ruimte is toch beschilbaar? Ver weg van het mooi rustig in vrede wonende mensen van berkum houden!
  ps een disco werkt toch niet in zwolle… hoe vaak is die xray wel niet op de fles gegaan?


  Maak melding

 20. Almanzo, voor wiens deur staat de discotheek dan, wanneer die in het stadion komt? Voor niemands deur, hij staat dal slechts in een straal van een paar honderd meter, bij het dichtstbijzijnde huis. Dus wanneer je het hebt over, bij Dick voor het huis, dan vergelijk je appels met peren.
  Het is niet zo dat de gemeente te makkelijk over mogelijke overlast heenstapt, sommige zijn zelf gewoon te stijf, om ergens overheen te stappen. Komt nogal verwend over.


  Maak melding

 21. natuurlijk kijken we hier niet van op!! de zwolse-zeikerds zijn weer es bezig!!! dat je dit je eigen plaatsgenoten ontneemt!!! een discotheek of iets dergelijks hoort in zwolle!! de mensen hebben zo weinig te doen hier! in de stad ist toch altijd hetzelfde dus is het gewoon tijd dat er wat nieuws komt!!! maar nee deze zeikerds moeten dat weer tegengaan hoor!! ik zeg AKTIE!!!!!!


  Maak melding

 22. @dick dit heeft niks met bittere zuurheid te maken en dat jij nou de hele tijd denigrerend doet over dat kerkdorp. dat is pas zuur
  maar ja ik had ook niks anders verwacht bevalt het wonen in stadshagen je wel? je kunt altijd weer terug naar berkum hoor.
  mooi rustig wonen daar.


  Maak melding

 23. Heb je wel eens van cynisme gehoord Alman? Degene die hier al langer op kijkt/post als vandaag weet ook dat ik lang niet alles meen. Over vandaag vond ik “verwend” van Ghehe uitermate treffend. Dit overal maar niet bij ons-verhaal, vind ik ook treffend.
  Voor de rest probeer ik ook af en toe de humor van (Berkumse) situaties in te zien. Schrijf het maar of schrijf het maar niet als je het irriteert. Ga nu niet weer schrijven dat ik er 10 jaar heb gewoond 😉 Maar van het stempel:
  – kak
  – 3 kerken op 100 m2
  – zeiken en zeuren

  komen ze denk ik niet meer af. Verder wonen er er veel hele aardige, kleurrijke & markante mensen (en vrienden) heb je geweldige natuur. En staat er een uitstekende (vrijwilligers) organisatie bij de V.V.
  Je dacht toch niet echt dat ik wijken generaliseerde als ik zo hard van leer trek tegen generaliseren?

  —–

  Stadshagen is heel anders, veel ruimere woning. Enorm veel kinderen van dezelfde leeftijd als die van ons. Veel ouders hebben ook ongeveer dezelfde leeftijd. Fantastische verbinding met Westenholte/WVF. Waar ik voor over een tijdje nog een lofzang over heb in de WVF-Kroniek. In de komende Kroniek gaat het even kort over Zwollerkerspel…..
  Stadshagen: ook hele mooie natuur in de nabijheid. Prima winkelcentrum, leuk park en Cultuurhuis. Jeugdvoorziening is bijna klaar. Ja hoor, bevalt uitstekend.


  Maak melding

 24. Stadshagen is heel anders, veel ruimere woning. Enorm veel kinderen van dezelfde leeftijd als die van ons. Veel ouders hebben ook ongeveer dezelfde leeftijd. Fantastische verbinding met Westenholte/WVF. Waar ik voor over een tijdje nog een lofzang over heb in de WVF-Kroniek. In de komende Kroniek gaat het even kort over Zwollerkerspel…..
  Stadshagen: ook hele mooie natuur in de nabijheid. Prima winkelcentrum, leuk park en Cultuurhuis. Jeugdvoorziening is bijna klaar. Ja hoor, bevalt uitstekend

  Muur er om en klaar ben je. 😀


  Maak melding

 25. Men zeurt nu al jaren over een discotheek in Zwolle maar waarom denk je dat hij er niet is? Ligt niet aan de gemeente of buurtbewoners maar er is geen ondernemer die het wil doen. En dat is logisch want de gemiddelde Zwollenaar gaat alleen op zaterdag uit en daar verdien je een miljoenen investering niet mee terug.


  Maak melding

 26. Het zou me goed voor kunnen stellen, dat de jeugd als een soort van protest, voortaan gaat ‘hangen’ in de wipstrik in de weekenden. Drinken ze hun drankje toch lekker op straat ;D


  Maak melding

 27. Ach.. Wie had dit nou niet verwacht. Altijd als er iets komt beginnen er mensen te zeiken. Of het nou een Moskee, Coffeeshop, supermarkt of uitgaansgelegenheid is. Mensen hebben het recht om te gaan zeiken, maar de gemeente Zwolle moet toch iets sterker in de schoenen gaan staan.

  Ze laten zo makkelijk over zich heen lopen, alhoewel ik het de laatste tijd steeds beter met Zwolle vind gaan. De decibellen bij straatfestival en bevrijdingsfestival zijn weer super, extra feesten in Zwolle zoals City Moves.

  Na aanleiding hiervan denk ik dat de gemeente de juiste keuze zou maken. Ze hebben zolang na een goede locatie gezocht voor een discotheek.. en dan hebben ze er eindelijk 1 en dan beginnen er toch weer mensen te zeuren.

  Deze discotheek komt er hoe dan ook.. Maar de extra regels waar de discotheek zich aan moet houden ben ik bang voor. Misschien is dat de reden waarom er nog steeds geen nieuwe exploitant in het complex zit.


  Maak melding

 28. En dat is logisch want de gemiddelde Zwollenaar gaat alleen op zaterdag uit en daar verdien je een miljoenen investering niet mee terug.

  Dan baseer je je denk ik echt op waarnemingen die je zelf alleen op zaterdag hebt gedaan. Van dinsdag t/m zaterdagavond is er drukte in de stad. dinsdag en woesdag, zeer plaatselijk, maar wanneer er iets open is, komt men er dus wel naartoe. Ook op zondag wordt het telkens drukker. Alleen spelen veel kroegen nog niet in op de behoefte om op zondag te stappen. Kijk echter naar de Singel en de Heetebrei, naar de jazzyjam, etc. daar zijn vaak mensen genoeg op zondag….


  Maak melding

 29. Muur er om en klaar ben je.

  Als die muur van een zelfde kwaliteit metselwerk is als al die pauperwoningen die er nu staan, dan dondert ie bij de eerste de beste storm om. ;D


  Maak melding

 30. ha ha gheghe doordeweeks kun je wel met een vrachtwagen door de rondte in de kroegen, en nog raak je niemand, kortom het is doordeweeks een dooie bedoeling in heel Zwolle .nee Zwolle is en blijft gewoon een groot dorp niks mis mee trouwens hoor ;D


  Maak melding

 31. @ Larry, valt hard mee met die muurkwaliteit. Ze houden de muziek in elk geval goed tegen. Blijkt als wij als buren elkaar spreken en er over verwonderd zijn dat vooral muziek niet door de muren lijkt te dringen.

  Volgens mij zijn muren er juist om afgebroken te worden 😉


  Maak melding


 32. geschreven door Kees, op 14 oktober 2008 om 10:43

  Laat die disco toch weer in de xray die ruimte is toch beschilbaar? Ver weg van het mooi rustig in vrede wonende mensen van berkum houden!
  ps een disco werkt toch niet in zwolle… hoe vaak is die xray wel niet op de fles gegaan?

  Dit vond ik eigenlijk wel een sterk punt. Waar ligt die xray ruimte?


  Maak melding

 33. Grappig hoe mensen die ver van de stadskern wonen de experts zijn over de hoe druk de horeca bezocht word in Zwolle.
  Een discotheek zet Zwolle weer op de kaart. Omliggende jeugd uit de regio zal hier ook weer door aangetrokken worden.
  Wellicht ook uit Berkum?  Maak melding

 34. ….
  ..wanneer men protesteert tegen een villawijk in Zuid wordt er niet geluisterd, maar wanneer Zwolle eindelijk een discotheek op de kaart kan zetten staan de oren ver open. Doesn’t make any sense >:( :'(


  Maak melding

 35. [ha ha gheghe doordeweeks kun je wel met een vrachtwagen door de rondte in de kroegen, en nog raak je niemand, kortom het is doordeweeks een dooie bedoeling in heel Zwolle .nee Zwolle is en blijft gewoon een groot dorp niks mis mee trouwens hoor

  Dan kom je echt in de verkeerde kroegen vrees ik…. 😉


  Maak melding

 36. Tuurlijk loopt er doordeweeks wel volk in de stad maar zeker niet genoeg om een discotheek te vullen. Als we dan uit gaan van een zaterdagavond met een discotheek voor 1000 personen. Wil je die voltrekken dan moet men altijd dure top dj’s neerzetten, 8 man beveiliging, 20 man bar/garderobe enz en een miljoen investering voor een pand en apparatuur. Men drinkt ergens anders in en komt om 01.00 uur binnen. Entree moet dan minimaal 10 euro zijn om uit de kosten draaien en dat vindt men in Zwolle al duur.
  Waarom denk je nu dat er niet zo makkelijk een uitbater wordt gevonden en de x-ray over de kop ging?


  Maak melding

 37. Johan, dat komt omdat het aanbod door de weeks ook niet gnoeg is om 1000 man mee binnen te krijgen, denk ik. Waar het echt feest is, is het ook druk…


  Maak melding

 38. hoe vaak is die xray wel niet op de fles gegaan?

  1x.

  daarna was het toch ook zo’n louche tent waar je in pak heen moest of zo iets…
  weet de naam niet meer maar d8 het iig  Maak melding

Reageer