Deltionstudenten bieden computerhulp aan senioren

Zwolle – Vanaf 27 oktober kunnen alle senioren, woonachtig in de wijk Holtenbroek in Zwolle, een beroep doen op het leerbedrijf van de ICT-opleidingen van het Deltion College om hen te ondersteunen bij hun “computerperikelen”. Op initiatief van de afdeling systeembeheer van Driezorg is er een samenwerking tot stand gekomen tussen Driezorg en het Deltion College voor het opzetten van een computerservicedesk voor senioren in de wijk Holtenbroek.

Het gebruik van computers door senioren neemt in grote mate toe. Als gevolg hiervan ook de vraag om ondersteuning bij eventuele storingen of problemen. In het kader van het competentiegericht onderwijs zoekt het Deltion naar mogelijkheden om hun studenten met behulp van praktijksituaties te onderwijzen. Hiervoor wordt er gewerkt met leerbedrijven en in het kader hiervan is dit project opgestart. Of het nu gaat om storingen aan de computer, programma’s, internetverbinding, installeren van software, virusbestrijding, senioren kunnen hun hulpvraag indienen bij de receptie van de twee Driezorg-locaties  in de wijk, “Fermate” en “Havezate”.

Het idee ‘Computerhulp voor Senioren’ is ontstaan uit de hulpvragen die de afdeling systeembeheer van Driezorg kreeg. Over deze signalen is binnen Driezorg nagedacht en men heeft gezocht naar een manier die zonder veel kosten in de behoefte aan computerhulp kon voorzien. Op het daaropvolgende verzoek tot samenwerking werd door het Deltion enthousiast gereageerd.

Artikel delen:
Reacties 5
 1. computerhulp aan senioren holtenbroek
  Deltionstudenten helpen senioren computeren. in holtenbroek.

  Het zou prettig zijn als dat dit ook in andere delen van zwolle aangeboden zou kunnen worden.
  Ik woon in zwolle zuid .Stel dat dat in zwolle zuid misschien al door anderen gedaan wordt dan wil ik dat graag lezen in een mail b.v.als U dat weet Ik ben al aardig bezig op de c.p. maar kom nogal eens voor raadselen te staan of tekens waar ik niet weet wat ik er mee moet of verwachten kan.
  Hartelijke groeten Mevr.A.E.Meissner geb 09/12/1934.  Maak melding

Reageer