Vince van der Pal (links) en Storm Boxum - Foto: Kika Meijers
Vince van der Pal (links) en Storm Boxum
Foto: Kika Meijers

SWOL 1894 zwemmers Storm Boxum en Vince van der Pal behalen snelle tijden en regiorecord

Zwolle – Zaterdag verschenen SWOL 1894 zwemmers Storm Boxum en Vince van der Pal met het OC-Drachten aan de start in Hoogeveen.

Het OC-Drachten is een van de vijf KNZB Opleidingscentra in Nederland. Door de huidige corona-maatregelen en eisen van het NOC*NSF trainen beide jongens momenteel volledig in Drachten onder leiding van Henri Koek.

Eerst wist Storm (2007) een prachtig PR (bijna 4 seconden) te noteren op de 100 meter rugslag in 1.07.72. Daarna lag zijn focus op de 200 meter schoolslag. Hij wist een hele snelle tijd te noteren van 2.37.85, een dik PR van bijna 10 seconden. Hiermee zette Storm (nog officieus ) een negen jaar oud Regio Oost Record uit 2011 voor 13-jarigen op zijn naam. Dit betekent de snelste tijd ooit gezwommen in provincie Flevoland, Gelderland en Overijssel.

Vince (2004) stond ingeschreven voor twee afstanden. De 50 meter vrije slag zwom Vince alleen, maar dat maakte voor hem geen verschil. Vince noteerde een prachtig PR en snelle tijd van 23.75. Een mooie verbetering van zijn oude tijd (23.97). Na een hele korte rustperiode knalde hij ook nog op de 100 meter vrije slag naar een dijk van een tijd en dik PR van 52.11.

Zowel voor Storm als Vince veelbelovende tijden, werkend naar het piekmoment van hun wedstrijden in het weekend voor kerst in Leeuwarden.

Artikel delen: