(v.l.n.r.): Wethouder Monique Schuttenbeld, Bestuurslid WijBedrijf Silvia Overbeek, bewoners Meppelerstraatweg 125 - Foto: Foto: Coöperatief WijBedrijf Dieze
(v.l.n.r.): Wethouder Monique Schuttenbeld, Bestuurslid WijBedrijf Silvia Overbeek, bewoners Meppelerstraatweg 125
Foto: Foto: Coöperatief WijBedrijf Dieze

Wethouder sluit zonnepanelen aan

Zwolle – Wethouder Monique Schuttenbeld heeft maandagmiddag nieuwe zonnepalen aangesloten bij bewoners aan de Meppelerstraatweg in de Wijk Dieze-Oost. Zij huren deze panelen van het Coöperatief Wijbedrijf Dieze dankzij een subsidie van de gemeente.

De wethouder: “Ik steun het zonnepanelenproject voor Dieze Oost van harte; het is heel goed dat zo’n initiatief uit de wijk komt, zo werken we echt samen aan een aardgasvrij Zwolle.” Al meer dan 100 bewoners hebben er gebruik van gemaakt van het aanbod wat nog ruim twee weken loopt. In de subsidiepot zit nog geld voor 90 bewoners. Silvia Overbeek, bewoner van Dieze en bestuurslid van het WijBedrijf: “Het bezoek van de wethouder is ook een oproep aan de bewoners van Dieze-Oost: ‘Laat deze mooie kans niet liggen!’”.


Het WijBedrijf Dieze is een non-profit organisatie die in 2015 is opgericht voor en door bewoners om de wijk vooruit te helpen. Het Wijbedrijf doet projecten op het gebied van energiebesparing, werkgelegenheid en leefbaarheid, zoals bijvoorbeeld de Dierenwijde, de Weggeefwinkel en het zonnepanelenproject. Bewoners die zonnepanelen huren, voor 41 euro per jaar worden automatisch lid van het WijBedrijf, zo steunen ze ook de andere projecten én kunnen ze meedenken over nieuwe projecten waar Dieze beter van wordt.


Het zonnepanelenproject is niet het enige project van het Wijbedrijf Dieze op het gebied van duurzaamheid. Dankzij een subsidie van de Rijksoverheid kunnen bewoners via het Wijbedrijf een energiescan laten doen of gratis kleine besparende materialen bestellen, zoals tochtstrips of een brievenbusborstel. Ook kunnen bewoners van de Wijk Dieze zich aanmelden voor een energiescan. Dat gaat allemaal via www.wijbedrijfdieze.nl.

Foto's 2
Wethouder sluit zonnepanelen aan - Foto: Foto: Coöperatief WijBedrijf Dieze
Foto: Foto: Coöperatief WijBedrijf Dieze
Artikel delen: