Aalvangersweg - Foto: Wouter Steenbergen
Aalvangersweg
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Ochtendbuien, in de middag droog

Zwolle – Dinsdag gaat buiig van start. Ze komen naar Zwolle vanuit het noorden, de buien, en hebben een voorkeur voor de eerste helft van de dag. In de middag neemt de kans op nattigheid sterk af. Winterse temperaturen zoals maandagochtend zijn niet meer aan de orde: ongeveer 5 graden ‘s morgens en dinsdagmiddag 8 graden.

De noordwesten– tot noordenwind is eerst stevig, kracht 4, en neemt in de loop van de middag af naar kracht 3. In de avond draait hij naar het noordoosten. De zon legt het meestal af tegen het uitgebreide stapelwolkenpakket. Voor een paar zonnestralen moeten we het hebben van de bressen die daar hopelijk toch in worden geslagen.

Dinsdagavond is het mogelijk dat opnieuw een buitje opduikt boven de stad, maar die lijken niet zo actief. Het koelt in de nacht af naar 3 graden.

Woensdag is het droog, en wellicht wordt het tevens de enige droge dag van de week. Plenty lage bewolking zorgt voor een grijs weerbeeld. De wind draait ongemerkt van het oosten naar het zuiden omdat hij zo zwak is. Bij een maximumtemperatuur van slechts 4 graden is dat mooi meegenomen.

Donderdag en vrijdag komt een lagedrukgebied vanuit het noordwesten naderbij. Dat stuurt regengebieden over Zwolle, afgewisseld met droge perioden. Een maximumtemperatuur van 5 tot 7 graden.

Artikel delen: