Hoogstraat - Foto: Wouter Steenbergen
Hoogstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Grijs en nevelig met enkele spetters motregen

Zwolle – Woensdag zit er weinig beweging in het weer. Er is nauwelijks wind, de temperatuur is ‘s morgens 4 graden en veel komt daar in de middag niet bij. Ook het wolkendek is niet dynamisch te noemen, het is een grijze dag in Zwolle. Met nevel of misschien zelfs mist hebben we vermoedelijk de hele dag te maken.

Het wolkendek hangt laag. Serieuze regen wordt er overdag niet uit verwacht, hoogstens wat verdwaalde motregenspetters. In de avond en nacht is de bewolking er nog steeds en vanuit het westen wordt de wolkenlaag dikker. De maan staat daardoor onzichtbaar boven de stad. In de nacht naar donderdag neemt de kans op wat regen toe.

Donderdag is het onder dikke bewolking vaak somber. En nat, want er zijn perioden met regen. Droge momenten zijn er ook. De wind wordt wakker vanuit het zuiden, kracht 3 tot 4, matig.

In de nacht naar vrijdag wordt af en toe vers regenwater losgelaten boven Zwolle. Dit gaat ook vrijdagochtend nog even door, onder begeleiding van een aantrekkende wind uit het zuidoosten tot zuiden. In de tweede helft van de dag sluiten opklaringen de werkweek af. Met enig geluk voor zonsondergang om 16.24 uur.

In het weekend is het aan de koude kant en nachtvorst is weer een mogelijkheid. Het is rustig qua wind. De bewolking is niet aaneengesloten, wat af en toe zicht op zon en blauw biedt. Er is een kleine kans op een bui.

Artikel delen: