Muziekvereniging Excelsior Westenholte bestaat 100 jaar

Muziekvereniging Excelsior Westenholte bestaat 100 jaar

Zwolle – Op 2 december 2020 bestaat Muziekvereniging Excelsior officieel 100 jaar. Opgericht als fanfareorkest op 2 december 1920 in ’s Heerenbroek verhuisde de vereniging na enkele jaren naar Westenholte om uit te groeien tot Muziekvereniging Excelsior Westenholte.

Excelsior is een levendige vereniging met een jeugdig ledenbestand. Op dit moment bestaat de vereniging uit een A-orkest (1e divisie niveau), B-orkest, Slagwerkgroep en sinds september 2020 weer een C-orkest. De vereniging heeft in totaal 72 leden, daarvan spelen er 50 in het A-orkest. Er krijgen 32 leerlingen les van verschillende docenten om zo een steeds hoger niveau te behalen en vanuit het C-orkest, via het B-orkest door te kunnen stromen naar het A-orkest.

Met haar traditionele optredens houdt Excelsior de band met Westenholte warm. Ook in andere delen van Zwolle is Excelsior een graag geziene gast. Met een goede combinatie van muzikaal niveau, plezier en vernieuwing heeft Excelsior zich inmiddels 100 jaar aan het publiek gepresenteerd. Vroeger bestonden uitvoeringen uit muziek voor de pauze en een toneelvoorstelling door eigen leden na de pauze. Met de komst van nieuwe dirigenten werden ook nieuwe initiatieven geboren. Van bigbandopstelling tijdens een concert en het uitbrengen van een langspeelplaat, naar concerten met Jan Vayne, Gé Reinders of bijzondere festivals; Excelsior ontwikkelt zich steeds verder.

Dat het zo’n bijzonder jubileumjaar voor Excelsior zou worden had niemand kunnen bedenken. Het jaar begon met een jubileumconcert op 1 februari. Er stonden voor de rest van het jaar veel activiteiten gepland in het teken van het 100-jarig bestaan. Maar in verband met de maatregelen omtrent de uitbraak van het Corona-virus zijn die optredens tot en met december 2020 afgelast.

Omdat Excelsior op 2 december 2020 officieel 100 jaar bestaat en dus bijna het hele jaar 2021 honderd jaar is, wordt het jubileumjaar verlengd met één jaar onder de noemer Excelsior 100+! Excelsior hoopt dat in 2021 veel activiteiten die voor 2020 gepland stonden wél kunnen doorgaan.

Artikel delen: