Pilotenlaan - Foto: Wouter Steenbergen
Pilotenlaan
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Somber en perioden met regen of motregen

Zwolle – Donderdag is een sombere decemberdag. Zwolle ligt een etmaal lang onder een pak bewolking van heb ik jou daar. Het is een paar kilometer dik en laat daardoor weinig licht door. Uit de wolkenmassa valt af en toe motregen of regen. Er is helemaal niks aan dit weer.

Ook in de avond en nacht is het regenachtig. De temperatuur donderdagmorgen is ongeveer 5 graden en boekt waarschijnlijk geen winst. In tegenstelling tot woensdag is er wind, uit het zuiden met kracht 3, matig. In de avond en nacht draait hij en zet er een tandje bij. Hij komt dan uit het zuidoosten met kracht 4. We gaan heel gauw kijken of de vrijdag wat beters in petto in heeft.

In de vroege ochtend niet. Vrijdag begint ook regenachtig, maar er is gelukkig zicht op weersverbetering. Opklaringen verschijnen in de loop van vrijdagmorgen. De zon komt in december niet hoog, maar verspreidt toch extra licht over de stad. De wind is actief bezig vanuit het zuiden, tot in de middag, dan wordt de trend geleidelijk afnemend. De maximumtemperatuur is circa 7 graden.

In de nacht van vrijdag op zaterdag koel het onder opklaringen rap af. Zaterdagochtend is het slechts een paar graden boven nul, overdag is het ongeveer 5 graden. Zondag hebben we ook ongeveer die temperatuur, misschien iets kouder.

De weerkaarten beloven Zwolle een weekend dat geheel droog verloopt. Er is bewolking, maar de zon heeft kansen. De wind komt uit het zuidoosten tot oosten en is aan het afnemen. Op zondag weinig wind.

Artikel delen: