Rocklegende Jethro Tull komt naar Zwolle

Zwolle – Op woensdag 29 oktober staat er een intiem seated concert van de Britse band Jetro Tull gepland in de IJsselhallen te Zwolle.

Jethro Tull is een Britse Grammy Award winnaar en progressieve rockband uit Blackpool, opgericht in 1968. De mix van harde rock, folk, blues, en vrolijke melodieën geven Jethro Tull haar eigenzinnige geluid mee. Hun muziek is herkenbaar aan de opmerkelijke zangstijl en het unieke dwarsfluitwerk van voorman Ian Anderson, aan de ongewone en vaak complexe liedconstructies en aan de intelligente teksten. Hun muziek, gestart als blues met een experimentele inslag, heeft onomstotelijk invloeden van klassieke muziek, hardrock en alternatieve rock, alsmede Aziatische en Keltische folkmuziek. Hierdoor is het zeer moeilijk andere muzikanten aan te wijzen die soortgelijke muziek maken. Meer dan andere rockbands staat hun muziek apart van de overige rockmuziek.

Opvallend kenmerk van Jethro Tull is dat voorman Anderson bijna alleen akoestische instrumenten speelt: de “un-plugged guy in a medium to heavy rockband”. Hij speelt voornamelijk dwarsfluit en akoestische gitaar. De bekendste nummers van de groep stammen uit eind jaren zestig en de vroege jaren zeventig: ‘Aqualung’, ‘Locomotice breath’ en ‘Bourree’.

Kaartverkoop
De kaartverkoop verloopt via Ticket Service via de 151 grotere postkantoren, de 100 grotere Free Record Shops, de 33 GWK-Travelex stationskantoren, de 11 grotere VVV kantoren, www.ticketservice.nl en de Bekende Voorverkoop Adressen of bel 0900-3001250 (45 ct. p.m.)

Datum:                                   woensdag 29 oktober 2008

Aanvang:                                20.30 uur

Zaal open:                              19.30 uur

Prijzen:                                   van € 51,= tot € 59,=.

Artikel delen:
Reacties 3

Reageer