Hanzelaan - Foto: Wouter Steenbergen
Hanzelaan
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Opklaringen in aantocht, een koude wind

Zwolle – Vrijdagochtend trekt de nachtelijke regen al vroeg naar het noorden weg. Na 9 uur ’s morgens verwachten we droog weer in Zwolle, met nog een hele kleine kans op een nagekomen buitje. Het andere goede nieuws gaat over bewolking. Die laat eindelijk gaten vallen voor zonnestralen, wat de afgelopen dagen maar niet gebeurde.

Het wegtrekken van de regen gaat gepaard met een stevige bries, uit het zuidoosten met windkracht 4, misschien tijdelijk 5 aantikkend. De wind neemt in de loop van de middag af en dat proces zet door in de avond. In de nacht is de wind gaan liggen. Het kwik in de Zwolse thermometers piekt vrijdag even na het middaguur bij ongeveer 7 graden. Maar door de stevige wind voelt het een stuk kouder aan.

In de middag begint een gestage daling van de temperatuur. Tegen middernacht komt het kwik dicht in de buurt van het vriespunt.

Zaterdagochtend kan zich op platte daken een dun laagje ijs hebben gevormd. Ook op andere oppervlakken is dat mogelijk. De zon komt tevoorschijn zaterdag, misschien af en toe aan een lucht die geweldig blauw van kleur is. Wolken schuiven daar trouwens wel voorlangs.

Het blijft waarschijnlijk droog, met de aantekening dat een enkel weermodel zaterdagmorgen vanuit Duitsland een neerslaggebied over Groningen en Drenthe ziet trekken. Daar zouden we een beetje van mee kunnen krijgen. In het volgende weerbericht hebben we daarover meer zekerheid. De wind is zwak tot matig uit zuidelijke richtingen. Een maximumtemperatuur van ongeveer 5 graden.

Zondagochtend vriest het licht en is er kans op mist. Het is vrijwel windstil weer. Er zijn zonnige perioden, maar vermoedelijk minder dan op zaterdag. Vanaf het eind van de middag neemt de kans regen toe vanuit het noordoosten. Overdag komt de temperatuur niet hoger dan +4 graden.

Maandag wordt ijskoude regen verwacht in Zwolle.

Artikel delen: