Dinand Webbink, bestuurslid van het Cultuurfonds Overijssel, overhandigt de cheque aan Albert Dam, dirigent van De Vuurvogel. - Foto: Overijssels Cultuurfonds
Dinand Webbink, bestuurslid van het Cultuurfonds Overijssel, overhandigt de cheque aan Albert Dam, dirigent van De Vuurvogel.
Foto: Overijssels Cultuurfonds

Cultuurfonds Overijssel verrast Zwolse organisatie met extra bijdrage

Zwolle – Vijf organisaties in Overijssel zijn de afgelopen dagen verrast door het Prins Bernhard Cultuurfonds. Zij zijn in het zonnetje gezet met een cheque ter waarde van 2.500 euro om hen in coronatijd een extra steuntje in de rug te geven. Want ook de Overijsselse culturele- en natuurorganisaties zijn hard geraakt door de ingrijpende overheidsmaatregelen in een poging het coronavirus een halt toe te roepen. Dit bedrag komt bovenop de eerder dit jaar toegewezen bijdragen.

Elke werkdag is deze week een organisatie door het bestuur van Cultuurfonds Overijssel verblijdt met een cheque. “Juist nu is het zo belangrijk dat we de cultuursector in onze provincie een steuntje in de rug geven. Met deze chequeweek zorgen we ervoor dat een aantal organisaties zo snel mogelijk weer normaal aan de slag kan, zodra de beperkingen door de coronacrisis afnemen”, aldus Ineke Bruggeman, ambtelijk secretaris van het Cultuurfonds Overijssel.

De volgende organisaties hebben een cheque ontvangen:
Stichting Museum Buurtspoorweg uit Haaksbergen, TAMTAM objektentheater uit Deventer, Openluchtmuseum Ootmarsum uit Ootmarsum, Natuurwerkgroep de Reest uit Dedemsvaart en Stichting de Vuurvogel uit Zwolle.

Jeugdsymfonieorkest de Vuurvogel stimuleert actieve muziekparticipatie door jongeren en het muziekklimaat in de regio Zwolle. De stichting organiseert onder meer een jeugdige versie van ‘The Night of the Proms’ met klassieke meesterwerken, swingende pop/rock en close-harmony.
Bekijk het filmpje hieronder:

Over het Prins Bernhard Cultuurfonds
Het Cultuurfonds brengt mensen, werelden en ideeën samen om cultuur en natuur te laten leven. Dankzij onze bijdragen, fondsen, expertise, beurzen, prijzen en opdrachten ontstaan nieuwe culturele initiatieven en wordt cultureel erfgoed behouden. Het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel is een van de twaalf provinciale afdelingen.

Artikel delen: