Bromfietser rijdt opzettelijk politieagent aan

Zwolle – Op de Palestrinalaan is dinsdagmiddag 14 oktober een 28-jarige politiemedewerker omver gereden door een 16-jarige bromfietser uit Zwolle. De politieman wilde de bromfietser staande houden, omdat deze zonder helm en veel te hard reed. De jongen echter negeerde het stopteken en reed met zijn voorwiel tegen de dienstfiets van de politiemedewerker aan, die daardoor ten val kwam.

De dienstfiets belandde enkele meters verderop. De bromfietser week vervolgens uit naar links, kwam tegen de trottoirband, schampte een boom en vuilcontainer, en kwam in het gras ten val. Vervolgens maakte hij zich uit de voeten. Met assistentie van collega-agenten kon de bestuurder na een korte achtervolging aangehouden worden. Hij werd voor nader verhoor ingesloten op het politiebureau. De politieman heeft aangifte tegen hem gedaan voor poging tot doodslag. De bromfiets van de jongen bleek opgevoerd en niet verzekerd te zijn.

Artikel delen:
Reacties 30
 1. Zo zo, poging tot doodslag komt dit om dat het een politieagent betrof, hoe vaak staan er ZWARE mishandelingen in de krant en als je dan leest wat van aangifte er gedaan word als je als burger geluk hebt kun je nog net poging van zware mishadeling aangeven verder gaan ze niet.


  Maak melding

 2. Is toch gewoon kattekwaad en een beetje paniek van zo’n 16 jarige knul met een te snel lopende bromfiets. moet je hem dan meteen de rest van z’n leven bestraffen met een zaak poging tot doodslag?
  beetje zwaar…


  Maak melding

 3. Klopt, de politie doet maar al te graag aangifte van poging tot doodslag. Als de jongen het te laat zou hebben gezien, of zou hebben ontweken, zou de aangifte alsnog poging tot doodslag zijn. Toen een paar maand terug een man, gewoon met een auto in had gereden op iemand anders (geen agent), kreeg hij poging tot zware mishandeling…..Weet niet meer precies, maar het viel me toen al op, dat er kennelijk met 2 maten wordt gemeten….


  Maak melding

 4. Is het overigens dezelfde agent van wijkcentrum Holtenbroek die mij 2 jaar terug eens bekeurde omdat ik een papiertje in de bosjes op het terrein van m’n school gooide? En me notabene sneu aansprak met: ‘Hey vriend! Je bent aan de beurt!’
  Zal van wel.. 🙂


  Maak melding

 5. Keihard aanpakken, dit soort tuig. Geen excuses verzinnen waarom dit toch moet kunnen, of waarom de agent te kleinzerig is. Het gaat hier gewoon om iemand die heel doelbewust een stopteken heeft genegeerd, en erger: iemand anders in groot gevaar heeft gebracht. Zero tolerance voor dit soort aso’s.


  Maak melding

 6. dit soort dingen moeten toch ook zwaarder bestrafd worden dan andere zaken waarbij het geen agent betreft? Anders wordt het onmogelijk voor de heren en dames hun beroep uit te oefenen. Ik denk dat de rechter dit schoffie als voorbeeld moet stellen. Zal waarschijnlijk wel niet gebeuren omdat de jongeman een zware jeugd heeft gehad en dat soort blabla…

  ps. het feit dat hij wegrend geeft toch aan dat het opzettelijk was of niet?


  Maak melding

 7. pffffff, wat een overdreven reakties hier. een kind van 16 die stout is geweest en oom agent ziet is toch direkt in paniek? wanneer het een 32 jarige man betrof kan ik met al die drukte leven maar poging tot doodslag? die agent in kwestie moet zich diep schamen dat ie er zo,n heisa van maakt. er zal ook wel weer een bataljon slachtofferhelpers aangerukt zijn


  Maak melding

 8. Het gaat hier gewoon om iemand die heel doelbewust een stopteken heeft genegeerd, en erger: iemand anders in groot gevaar heeft gebracht. Zero tolerance voor dit soort aso’s.

  Wie zegt dat? de politie….waar en wat is het verhaal van die jongen? Hier niet. Ik heb ook wel eens een stopteken meegemaakt, die ik pas op het laatst zag. Het kan heel goed dat die jongen daar (inderdaad te hard) reed en dat de politie, vrij abrupt en plotseling met zijn fiets de weg versperde, waardoor de bestuurder het amper meer af kon remmen. Alleen vertelt de politie dan doorgaans alleen hun versie, de meest gunstige versie voor het corps….

  Wat er in het artikel staat, vind ik totaal niets zeggen over wat er werkelijk is gebeurt….het kan best de waarheid zijn, maar ik betwijfel het ten zeerste…  Maak melding

 9. ach ja laten we even naar de laatste keer kijken zoon van een politie agent steekt iemand zo maar neer, meneertje heeft het goed voor elkaar in het huis van bewaring wat zal deze jongen krijgen??? poging tot ????????? en een zware jeugd want vader is politieagent . Kom op er word met twee maten gemeten hier. Als ik morgen opzettelijk tegen iemand aanrijd mag degene hopen dat de schade aan zijn fiets betaald word.  Maak melding

 10. zehebben mij ook een keer bijna op de bumper genomem, heb ook aangifte gedaan van poging tot doodslag.
  de bestuurder heeft een voorwaardelijke rijontzeggeng, 40 dagen voorarrest en een bekeuing van 500 euro gekregen.
  ik heb helaas nix van die 500 euro gezien, had best een keer lekker willen eten bij de librije op zijn kosten.
  denk dat deze jongen er nog makkelijker afkomt, hij is tenslotte minderjarig, en dan mag je helaas bijna alles in dit land.


  Maak melding

 11. @……, hij heeft poging tot doodslag ten laste gelegd gekregen, stond in de stentor. Maar jouw verhaal geeft wederom aan dat er dus met 2 maten gemeten wordt…. 😉


  Maak melding

 12. Als het niet opzettelijk was, had hij zich ook niet uit de voeten hoeven te maken. Dat deed hij wel en dat is dus veelzeggend. Maar in Nederland zijn we er altijd erg goed in om excuses te verzinnen waarom daders bepaalde feiten begaan. Er is altijd wel een smoesje of een vage reden. We houden daders liever de handen boven het hoofd. Gevolg: het gaat van kwaad tot erger.


  Maak melding

 13. leugens
  het ware verhaal is dat de polite agent opzetelijk zijn fiets er voor gooide op een afsand van nog geen 20 meter dus wat doe je op zoon moment je gaat op de rem en dat valt niet te halen toch
  dus heb ik hem proberen te ontwijken om hem niet te raken
  waar door ik vervolgens 5 zware kneusingen heb door op een boom te belanden en vervolgens op het politie kantoor bleek dat hij ook nog geloogen heefd in zijn verklaring en die kwam niet over 1 met zijn collega de agent beweerde dat ik gas bij gaf en niet had germend en zijn collega had dat wel gezien dat ik remde
  vervolgens lacht meneer de agent je ook nog uit dat je poging tot doodslag krijgd en geefd me ook nog een trap de na
  dus mensen dit is het verhaal vanuit de andere kant
  zozie je maar weer dat het verhaal helemaal word verdraait
  mvg karar


  Maak melding

 14. agent..
  wat een trieste gast, die agent. laat die jongen gestraft worden, tuurlijk. hij ging over scheef en liet de situatie uit de hand lopen. ZIJN fout inderdaad. maar om volksbeschermer zo’n puber met DOODSLAG aan te klagen. waar ben je dan mee bezig? waarom ben je dan in de eerste plek bij de politie gegaan?

  serieus, wat is die agent een softe kneus en wat leven wij in een aparte samenleving, als dit soort dingen maar gewoon kunnen gebeuren.

  Ik hoop dat de betreffende rechter die agent lekker hard afstraft.


  Maak melding

 15. Karar, hoewel voor mij niet te controleren is, of je de waarheid spreekt, ben ik geneigd om je te geloven!
  Ik heb ooit iets soortgelijks meegemaakt en ben in mijn jeugd wel eens in aanraking gekomen met de politie. Ik weet donders goed, dat feiten verdraaid worden, alsof het een blender is. Als je de waarheid spreekt; blijf bij je verhaal en blijf beroep aantekenen!


  Maak melding

 16. En voor de agent in kwestie; je bent een vent van 28. Een gozer die net klaar is met de eigen jeugd. Als je dan poging tot doodslag aanvraagt voor een puber die (al dan niet) een impulsief foute keuze maakt……dan heb ik een opmerking voor je: ga weg bij de politie, je hebt daar niets te zoeken, je bent uit op persoonlijk belang.

  Immers, hoe kan een fiets ‘meters’ verderop terechtkomen als jij er op zat? Als hij tegen je fiets aanreed, dan was je gevallen en bleef de fiets steken tussen je benen. Je valt in de richting waarin de scooter reed, dat betekent dat de fiets meeviel in jouw richting. Je lichaam had deze tegengehouden in dit geval. Het verhaal zoals hier beschreven staat is dus praktisch nogal onwaarschijnlijk….Zoals het eruit ziet, reed de jongen dus alleen tegen je fiets aan, terwijl je er niet op zat. Wat ik me dan afvraag; hoe kwam die fiets daar in zijn rijrichting? Het lijkt erop dat Karar daar een logische verklaring voor heeft….


  Maak melding

 17. …maar karar…jij reed te hard en zonder helm, dus ga aub niet de vermoorde onschuld uithangen…en hij gooide vanaf twintig meter zijn fiets voor jouw scooter maar je reed tegen HEM op en je ging er daarna VANDOOR? Ik weet niet of de agent strafbaar is, maar JIJ zoiezo! (anders worden de rollen hier ff omgedraaid he :o)


  Maak melding

 18. En iedereen vraagt zich maar af waarom dit land naar de Filistijnen gaat. Wat wil je anders als iedereen probeert recht te lullen wat krom is. Het mooiste is nog dat de agent het nu voor velen zelfs allemaal gedaan heeft.

  Wat als er een kind daar overgestoken was? Dan was het wel schandalig geweest dat onze Karar veel te hard reed? Wat had de politie nu moeten doen dan? Zijn vinger opsteken en vragen of de jongeman even tijd wil maken om te luisteren? En als dat niet gebeurd er maar hard achteraan fietsen? Kom op zeg, de tijd van Bromsnor is geweest…..

  Poging tot doodslag klinkt erg heftig. Ik mag hopen dat dat niet Karars bedoeling was (lijkt me ook niet je dat zo snel bewust kan besluiten), maar laten we alsjeblieft ophouden met de schuld bij de agent te leggen.

  @Ghehe:
  Op 15 oktober 18.02 geef je aan dat je het verhaal van de politie niet zomaar wilt aannemen.
  Op 16 oktober 00.34 vind je dat er met twee maten gemeten wordt.
  Op 18 oktober 22.07 geloof je het verhaal van Karar zomaar ineens wel.
  Op 18 oktober 22.17 ben je 10 minuten later dus al helemaal klaar met je oordeel. Terwijl je er nog steeds niet bijgeweest bent.

  Volgens mij meet je zelf met de twee maten waar je de politie van beticht.


  Maak melding

Reageer