Pieter Steynstraat - Foto: Wouter Steenbergen
Pieter Steynstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer in het weekend: Wolken, ook zon, weinig wind en koud

Zwolle – Zaterdagochtend is er kans op nevel of mist in de regio Zwolle. En het is koud. De temperatuur is tot dichtbij het vriespunt gezakt of er iets onder. We beginnen met nauwelijks wind uit zuidelijke richtingen, rond het middaguur een zuchtje meer wind.

Eventuele mist verdwijnt in de loop van de ochtend. De laagstaande zon komt tevoorschijn, maar dat geschiedt wel met wolken in de buurt. De meeste zonneschijn vermoedelijk rond het middaguur. Het blijft droog. Deze luchtstroming vanuit het zuiden is geen garantie voor zacht weer; de aangevoerde lucht is met een grote bocht afkomstig uit het koude noorden. Een maximumtemperatuur van 6 graden.

Zaterdagavond brengen Sint en Piet bij koud maar droog weer pakjes rond. De maan schijnt pas laat op de avond door de bomen. Het is ook niet compleet helder door sluierbewolking. Er staat weinig tot geen wind ‘s nachts, wat de kans op mist vergroot. Een paar weermodellen voorzien zondag ook overdag hardnekkige mist, nevel of lage bewolking.

De temperatuur zondagochtend daalt in geval van opklaringen een fractie dieper dan zaterdag: aan de grond en op je autoruiten kan het -2 °Celsius worden. Vanuit het zuidoosten komt meer sluierbewolking opzetten. Deze hoort bij een storing die volgens berekeningen vanaf de Alpen over Duitsland onze richting op komt. Hierover bestaat echter nog onzekerheid.

Zondag overdag bereikt de regen van de berekende storing Zwolle nog niet. Bewolking bereikt ons wel vanuit het zuidoosten, de kansen voor de zon lijken klein. Bij een maximumtemperatuur van 4 graden heb je geluk dat de wind zo zwak is. Die komt uit het noordoosten.

Maandag steekt de wind weer op. Er is kans op regen, die ijskoud aanvoelt. Vanaf dinsdag is de kans op nattigheid een aantal dagen klein. De bewolking heeft in de nieuwe week de overhand boven de zon vermoedelijk. Een temperatuur overdag van ongeveer 5 graden en ‘s nachts tijdens opklaringen lichte vorst.

Artikel delen: