Ook bewonerstoezichthouders in Diezerpoort

Zwolle – In navolging van Holtenbroek, Aa-landen, Zwolle Zuid en Stadshagen gaan ook in de wijk Diezerpoort drie bewonerstoezichthouders aan de slag. De wijk Aa-landen wordt uitgebreid met twee extra toezichthouders. De nieuwe toezichthouders gaan zich vanaf eind deze maand inzetten voor de leefbaarheid in de Zwolse wijken.

In Holtenbroek zijn sinds 1999 bewonerstoezichthouders actief en in Stadshagen, Aa-landen en Zwolle-Zuid sinds 2006. Bewonerstoezichthouders zijn wijkbewoners die signaleren welke dingen er in de wijk spelen. Liggen er bijvoorbeeld losse stoeptegels, is de straatverlichting kapot, ligt er zwerfvuil of zijn er andere dingen die de leefomgeving aantasten? De bewonerstoezichthouders bespreken deze situaties met de gemeente. Samen met de politie, Stadswacht, ROVA en de woningcorporaties (deltaWonen, Openbaar Belang en SWZ) wordt actie ondernomen om de leefbaarheid in de wijk te verbeteren.

Bewonerstoezichthouders zijn het aanspreekpunt voor andere wijkbewoners. Zij kunnen bij de bewonerstoezichthouders terecht met vragen of klachten over de leefomgeving of als er problemen zijn. Samen met de wijkbewoners en de andere betrokken organisaties wordt gezocht naar een oplossing. 

Omdat de resultaten in de wijken positief zijn, hebben de gemeente en de woningcorporaties besloten ook drie bewonerstoezichthouders in Diezerpoort en twee extra bewonerstoezichthouders in Aa-landen aan te stellen.

Als startsein voor de uitbreiding van het project, dat officieel Schoon en Heel heet, wordt vandaag 15 oktober 2008 een bijeenkomst gehouden in het Stadskantoor. Tijdens de bijeenkomst krijgen de bewonerstoezichthouders een officiële aanstelling. Wethouder Gerrit Piek (Wijkgericht werken) reikt het legitimatiepasje uit.

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Hebben we dus de politie
  dan de stadswachten
  nu de bewonerstoezichthouders(wat een naam trouwens, suggereert iets heel anders)
  wie of wat volgt?
  Nog een lijn onder de bewonerstoezichthouders
  jezus, dan komen we weer uit bij onszelf.
  Amen!


  Maak melding

 2. Daar hebben wij ook een schrijven over gehad. Krijg je een vergoeding van plus minus 75 euro per maand.
  Hoeveel tijd je er in steekt? Drie uur in de week inclkusief administratie en overleg, tel uit je winst.
  Laten we wel zijn daar heeft de gemeente een nog grote keupie an dan aan de stadswachten begriep ie wel.


  Maak melding

Reageer