Politie Zwolle zoekt getuigen brandstichting drie auto’s - Foto: Gerrit-Jan Mondria
Foto: Gerrit-Jan Mondria

Politie Zwolle zoekt getuigen brandstichting drie auto’s

Zwolle – In de vroege ochtend van zaterdag 5 december, rond 00.20 uur, zijn twee personenauto’s aan de Morra in Zwolle uitgebrand. Om 1.50 uur die nacht kwam een melding bij de politie binnen van een autobrand aan de Isaac van Hoornbeekstraat in Zwolle.

Bij alle drie voertuigen wordt ervan uitgegaan dat het om brandstichting gaat. De politie heeft onmiddellijk een onderzoek ingesteld naar de dader(s) en hoopt op getuigen of mensen die mogelijk beelden van bewakingscamera’s of dashcams bezitten die kunnen bijdragen aan het oplossen van dit misdrijf.

Het is goed mogelijk dat de brandstichter zelf gewond is geraakt tijdens het aansteken van de auto, aldus de politie. Inmiddels heeft er een buurtonderzoek en sporenonderzoek plaatsgevonden. Het rechercheteam vraagt bewoners uit de omgeving van de plaatsen delict waarmee ze nog geen contact heeft gehad en die toch mogelijk waardevolle informatie hebben voor de rechercheurs om contact op te nemen. Ook bewoners die in de omgeving camerabeelden bezitten met mogelijke verdachte personen of voertuigen kunnen deze uploaden of overdragen. Dit kan bijdragen tot het oplossen van deze drie brandstichtingen.

Tipgevers worden verzocht te bellen met 0900 8844 of het digitaal tipformulier in te vullen. Anoniem een melding doorgeven kan bij Bel M: 0800 7000.

Het is niet duidelijk of de branden aan de Morra door dezelfde persoon is gesticht als de brand aan de Isaac van Hoornbeekstraat. Dit neemt de politie mee in het onderzoek.

Artikel delen: