Hanzeplein - Foto: Wouter Steenbergen
Hanzeplein
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Kans op mist en plaatselijke gladheid in de ochtend

Zwolle – Dinsdagochtend is er kans op mist in de regio Zwolle. En gladheid, veroorzaakt door bevriezing van plekken die nog nat zijn van de regen. Bruggen en viaducten koelen ‘s nachts het gemakkelijkst af, onder opklaringen kan de temperatuur van het wegdek daar zomaar onder nul raken.

Mist is tevens mogelijk en als die er ’s morgens eenmaal hangt, is de vraag wanneer die zaak oplost. De hele dag is er nauwelijks wind om dat te bespoedigen. Verdwijnt de mist, dan komt daar een laagstaand zonnetje voor in de plaats. Het idee is dat dat dan door de wolkenvelden heen schijnt. Het kwik kruipt omhoog richting 4 graden en mocht het grijs blijven, dan zal 3 graden de maximumtemperatuur zijn. Regen wordt dinsdag niet verwacht.

In de loop van dinsdagmiddag en in de avond moet rekening worden gehouden met toevoer van laaghangende bewolking en/of mist vanuit het oosten. Verminderd zicht is het resultaat. In de nacht naar woensdag daalt de temperatuur naar het vriespunt. De kans op mist wordt steeds groter.

Woensdagochtend hangt er mogelijk hinderlijk dichte mist, met een zicht van minder dan 200 meter. De vraag is ook dan in hoeverre die boel overdag opgeruimd wordt. Mogelijk knapt het zicht wat op maar blijft het toch grijs boven Zwolle, door hardnekkige laaghangende bewolking. De wind steekt in de middag een beetje op uit zuidelijke richtingen. De temperatuur blijft steken onder 4 graden, wat een paar graden kouder is dan gemiddeld in begin december.

Donderdag verandert er weinig. De kans op mist is misschien geringer door een fractie meer wind uit het zuidoosten. Vanaf vrijdag is er regen op komst, ook meer wind, en in het weekend een wat hogere temperatuur.

Artikel delen: