Hanzelaan - Foto: Wouter Steenbergen
Hanzelaan
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Koud, in de middag opklaringen

Zwolle – Donderdagochtend is het koud en nevelig. Van mist zoals die woensdag een groot deel van de dag stug bleef hangen in Zwolle en omstreken is geen sprake. Zeer waarschijnlijk hangt wel laaghangende bewolking boven de stad, waaruit overigens geen regen valt.

De temperatuur is ‘s morgens slechts een graadje boven nul, aan de grond kan het op sommige plekken net onder het vriespunt komen. Overdag is het maximum 3 graden. De bewolking schuift in de loop van de ochtend naar het noorden weg. Tenminste dat is de hoop en verwachting, vanwege het op gang komen van aanvoer van iets minder vochtige lucht uit het zuidoosten. Daardoor krijgt de laagstaande decemberzon kansen boven de stad, met name in de middag.

In de nacht van donderdag op vrijdag is het niet wolkeloos, maar er worden wel grote gaten in het wolkenmassa berekend. Afkoeling tot een paar graden onder nul vrijdagochtend is het gevolg.

Vrijdag steekt de wind iets op, wat mistvorming voorkomt. Een wind uit het zuidoosten, overwegend matig, kracht 3. Rond het middaguur de meeste wind, kracht 3 tot 4. Een zone met lichte regen nadert vanuit het zuidwesten, de voorkant wordt in het begin van de middag boven de regio Zwolle verwacht, maar erg actief oogt het allemaal niet.

In het weekend is het licht wisselvallig. Droog houden we het onder veel wolken niet, maar de droge perioden zijn wel een stuk langer dan de natte. Een zwakke tot matige wind, op zondag uit zuid tot zuidoost.

Na het weekend stijgt de temperatuur richting 10 graden, het wordt een stuk minder koud dan nu.

Artikel delen: