Gedeputeerde Boerman onthult vrijdag bushalte ‘t Hoge Huis

Gedeputeerde Boerman onthult vrijdag bushalte ‘t Hoge Huis

Zwolle – Gedeputeerde Bert Boerman zal vrijdag 11 december de bushalte voor ‘t Hoge Huis in de Zwolse wijk Stadshagen feestelijk onthullen. Bewoners van ‘t Hoge Huis voerden samen met de SP maandenlang actie om de bushalte voor hun complex weer terug te krijgen.

Met succes. Met het ingaan van de nieuwe dienstregeling wordt de bushalte vanaf 13 december aangedaan door twee stadslijnen. Corrie Kranenburg, bewoonster en initiatiefneemster van de actie, onthult samen met de gedeputeerde de nieuwe halte.

De bushalte voor ‘t Hoge Huis verdween in 2019. Bewoners voerden samen met de SP maandenlang actie. Er werden media-acties gehouden, honderden handtekeningen opgehaald in de buurt, brieven gestuurd en door de SP geregeld aandacht gevraagd in de Zwolse gemeenteraad en de Provinciale Staten.

Gedeputeerde Boerman bezocht in januari op uitnodiging van de SP ‘t Hoge Huis om te spreken met bewoners en buurtgenoten over de gevolgen van het wegvallen van de bushalte. Tijdens dat bezoek zegde Boerman toe de bushalte te komen heropenen, mocht deze ooit weer in gebruik worden genomen. Die belofte komt hij nu na.

De onthulling vindt plaats om 9.45 uur, onder toeziend oog van de bewoners die de opening coronaproof volgen vanaf hun balkons. Aanvullend zal zanger Erwin Nyhoff kort optreden voor de bewoners.

Artikel delen: