Sharon de Witte, buurtsportcoach
Sharon de Witte, buurtsportcoach

Zwolse wint titel Buurtsportcoach van het jaar

Zwolle – Sharon de Witte, een van de gekwalificeerde buurtsportcoaches van SportService Zwolle, is de winnaar van de Stimuleringsprijs ‘Buurtsportcoach van het jaar’.

De prijs is uitgereikt door WIJ Buurtsportcoaches, het landelijke netwerk voor sport- en beweegprofessionals. “Wij zijn ontzettend trots op Sharon. Haar passie voor sport, vakkundigheid en professionaliteit in het vak wordt met deze titel enorm beloond,” aldus Jolanda van der Veer, directeur/bestuurder SportService Zwolle.

De stimuleringsprijs Buurtsportcoach 2020 is bedoeld voor een willekeurige buurtsportcoach uit Nederland die zichzelf onderscheidt van de massa en inspirerend is voor collega’s. WIJ Buurtsportcoaches reikt deze prijs al een aantal jaar uit aan een buurtsportcoach die impact maakt met zijn/haar werkzaamheden en het werk van de buurtsportcoach in de etalage zet.

Het thema van de prijs 2020 is ‘creativiteit en improvisatievermogen tijdens Covid-19′. De geldprijs van 1500 euro dient de buurtsportcoach te besteden aan opleiding en/of persoonlijke ontwikkeling.

Na een nominatieronde belandde Sharon samen met twee buurtsportcoaches uit Amsterdam in de top 3. Op 10 december, tijdens de Nationale Kennisdag Brede Regeling Combinatiefuncties, werd bekendgemaakt dat Sharon mede door haar gedrevenheid, improvisatievermogen en creativiteit dit jaar de titel Buurtsportcoach van het jaar mag dragen.

Diverse projecten waar onder andere Sharon verantwoordelijk voor was tijdens de Covid-19-periode zijn: De online SportService Challenge voor alle Zwolse inwoners, Zwolle Beweegt op locatie voor senioren in verzorgingstehuizen, Expeditie Robinson voor groep 8 kids die afscheid zouden nemen van hun basisschool.

“We kennen Sharon niet anders dan een gedreven collega met een flinke portie enthousiasme die altijd haar doelgroep weet te motiveren om in beweging te komen. Op haar eigen unieke manier wat juist in tijden als deze gaat extra goed uit de verf komt. Een terechte winnaar dus,” aldus manager Roger Knoops, SportService Zwolle.

Sharon zet met deze winst niet alleen zichzelf mooi op de kaart, maar ze geeft ook Zwolle een mooie titel. “Samen met al haar andere collega buurtsportcoaches kleurt Sharon de stad SportService blauw van beweging. Ze zoekt dagelijks, samen met haar collega’s verbinding met ons netwerk om de Zwollenaar, jong en oud, in beweging te brengen. Voor de gezondheid maar ook voor het plezier. Want bewegen is toch ook gewoon leuk?”, aldus Jolanda van der Veer van SportService Zwolle.

Artikel delen: