Eerdelaan - Foto: Wouter Steenbergen
Eerdelaan
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Vanaf de middag kans op lichte regen en motregen

Zwolle – Vrijdagochtend vriest het licht in Zwolle. Het is nevelig en er hangt een vermoedelijk gebroken wolkendek, op grotere hoogte dan in de afgelopen dagen. Een verschil is ook dat er ’s morgens meteen al wind staat, matig, kracht 3, uit het zuidoosten.

Donderdag bleven de gehoopte opklaringen uit. Een redactrice van Weblog Zwolle fietste aan het eind van de middag bij een temperatuur van +0,6 °Celsius door de stad naar huis. Zij was haar muts en handschoenen vergeten, wat nogal onaangenaam bleek. Door de rijwind kwam de gevoelstemperatuur onder nul: vrieskou. Vrijdag, bij een maximumtemperatuur van +2 °Celsius plus die wind, krijg je dat gevoel al als je stilstaat op een winderige plek. En met een beetje pech word je nog nat ook.

In de ochtend wordt de bewolking dikker. Aan het eind van de ochtend arriveert een zone met lichte regen en motregen boven de stad. ’s Middags en in de avond trekt dat over. ’s Avonds zijn de natte periodes waarschijnlijk het langst, maar de neerslag blijft licht van karakter.

In de nacht naar zaterdag is het overwegend droog, maar een heel enkel licht buitje kan niet geheel worden uitgesloten. De temperatuur blijft ’s nachts enkele graden boven nul en op de grond waarschijnlijk ook.

Zaterdag start een periode van geleidelijke stijging van temperatuur. Overdag komt het kwik op ongeveer 6 graden, heel wat minder koud dan de dagen ervoor. De wind uit het zuidoosten neemt steeds verder af. Een klein pruttelbuitje is zaterdag volgens sommige weermodellen een optie, andere weermodellen houden het geheel droog. Alle voorzien een gesloten grijs wolkendek boven Zwolle.

Zondag komt het kwik op ongeveer 8 graden. Droogheidsgarantie kan ook dan niet worden afgegeven, meer dan wat gespetter zal het echter niet worden. Een wisselende bewolking met iets betere kansen voor wat zon.

Na het weekend wordt het nog zachter, met op maandag een stevige wind en mogelijk behoorlijk wat regen.

Artikel delen: