De cirkel is rond; van Zwolle naar Deventer - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

De cirkel is rond; van Zwolle naar Deventer

Zwolle – Op 1 december is er een nieuw boek over Zwolle uitgekomen. Het eerste exemplaar is overhandigd aan burgemeester Peter Snijders van Zwolle.

Het laatste exemplaar is een week later overhandigd aan burgemeester Ron König van Deventer. Het boek bestaat uit 104 foto’s van Zwolle, vastgelegd in deze bijzondere tijd. De maker van het boek, Sjoerd Scholte, zegt hierover: “Echt macaber soms als je door zulke lege straten loopt. Met name tijdens de eerste golf kwam de normaal zo bruisende stad Zwolle ineens tot stilstand en was er niemand op straat.

In het hele boek vind je dan ook maar 1 persoon, een roeier die er op uit trok”.  Beide burgemeesters zijn verguld met het boek: Het geeft maar aan hoe mooi de Hanzesteden zijn. Burgemeester König werd bij de overhandiging van harte uitgenodigd om vooral toch eens de IJssel af te dalen en Zwolle te komen bezichtigen. Deze uitnodiging geldt natuurlijk ook vice versa. Het idee voor het boek is spontaan ontstaan.

Scholte: “Met niemand op straat heb ik hele mooie foto’s kunnen maken. Deze post ik elke dag op Facebook onder het kopje #earlymorningwalk. Een aantal van mijn volgers tipte mij om het als boek uit te geven”.  Of er ook een versie van Deventer komt blijft nog geheim. Het boek is zo gewild als relatiegeschenk dat de tweede druk inmiddels uitgekomen is.

Artikel delen: