Ook in Zwolle kerst vieren bij Online Kerstdiner van KRO-NCRV

|   Laatste wijziging

Zwolle – Om toch samen te kunnen zijn, organiseert KRO-NCRV samen met Resto VanHarte het Grootste Online Kerstdiner van Nederland. Woensdag 23 december vanaf 18.00 uur is iedereen welkom aan de grootste online kersttafel van Nederland.

Joris Linssen, Anita Witzier, Edson de Grace en Ramon Brugman schuiven samen met een aantal bijzondere gasten aan tafel. Op een groot aantal locaties in het hele land, waaronder Zwolle, kunnen driegangendiners worden afgehaald. Thuis worden de gasten tussen de gangen door getrakteerd op muzikale optredens en een kijkje in de keuken van dit speciale diner.

Wie zelf kookt, kan ook online meegenieten. Met het Grootste Online Kerstdiner van Nederland nodigt KRO-NCRV iedereen uit om alleen of samen met familie, vrienden, buurtgenoten of juist onbekend goed gezelschap samen te zijn.

KRO-NCRV en RestoVan Harte vinden het belangrijk om ondanks het isolement waar mensen zich momenteel in bevinden toch te zorgen voor verbinding in de samenleving. Uit onderzoek van TNS Nipo blijkt dat de helft van de Nederlanders zelf actief iets wil bijdragen aan het terugdringen van eenzaamheid. De bijdrage zit vooral in kleine dingen als een praatje maken en mensen bezoeken. De bijdrage aan het verminderen van eenzaamheid vindt vooral plaats binnen de eigen familie- en vriendenkring. Om deze reden zorgen KRO-NCRV en Resto VanHarte dat er voor iedereen voor een bescheiden bedrag een diner is én goed gezelschap.

Minister Hugo de Jonge van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport omarmt dit initiatief: “Kerst is hét feest van het samenzijn, maar juist samenzijn is dit jaar ingewikkeld. Daarom ben ik geweldig enthousiast over dit initiatief. Want als bij elkaar aan tafel zitten niet kan, dan doen we het toch gewoon online? Afzonderlijk op afstand, maar samen dichtbij. Een klein gebaar, van onschatbare waarde.”

KRO-NCRV Directeur Peter Kuipers: “In deze tijd van onzekerheid komt eenzaamheid veel harder binnen. Juist nu in de donkere decembermaand is het belangrijk dat mensen met elkaar in contact blijven. Het online kerstdiner zorgt ervoor dat niemand zich eenzaam hoeft te voelen en we met elkaar kunnen genieten van een heerlijk diner. Het is toch een kleine moeite om er even voor een ander te zijn. Ik hoop daarom dat dit initiatief breed wordt gedragen in de samenleving.”

Het Grootste Online Kerstdiner is een event voor zowel leden als niet-leden van KRO-NCRV. Deze verenigingsactiviteit vindt plaats op woensdag 23 december. Speciaal voor dit online kerstdiner bereidt Resto VanHarte een feestelijk driegangenkerstdiner. Voor 6 euro kon je een driegangendiner voor jou alleen, of voor 7,50 euro twee maaltijden bestellen. In verband met de lockdown is het niet meer mogelijk om maaltijden te bestellen. Reeds bestelde maaltijden worden nog gewoon geleverd. In Zwolle kun je je maaltijd ophalen bij:

Buurthuis de Enk
Enkstraat 67
8012 VA Zwolle

Vanaf 18.00 uur op 23 december wordt er vanuit de studio, samen met iedereen thuis aan tafel, een mooie avond van gemaakt..

Naast het Grootste Online Kerstdiner zorgt KRO-NCRV in de week rond Kerst voor een speciaal radio-, tv- en online kerstmenu met keuze uit prachtige programma’s. Met onder andere Joris’ Kerstboom, Boer zoekt Vrouw Kerstspecial, Kerst met de Zandtovenaar en prachtige KRO-NCRV Kerstspeellijsten op NPO Radio 4, is er in de kerstperiode voor iedereen altijd iets te zien of te luisteren.

KRO-NCRV en Resto VanHarte zijn aangesloten bij de Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid. Op de website van Een tegen Eenzaamheid staan verschillende tips, tools en initiatieven voor contact met elkaar.

Het Grootste Online Kerstdiner, op woensdag 23 december om 18.00 uur via een livestream van KRO-NCRV. Deze informatie ontvangt u na aanmelding van het diner.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)