PEC Zwolle over de knie bij Ajax

PEC Zwolle over de knie bij Ajax

Zwolle – PEC Zwolle heeft zaterdagavond in Amsterdam een 4-0 nederlaag geleden bij koploper Ajax.

In het eerste kwart van de wedstrijd kwam de thuisploeg driemaal tot scoren, waardoor het in het restant nooit meer een echte wedstrijd werd. Na rust hield PEC Zwolle de gelederen tot de blessuretijd gesloten.

Dat Ajax de vieze nasmaak van de midweekse uitschakeling in de Champions League wilde wegspoelen tegen PEC Zwolle in het sfeerloze eigen stadion werd al snel duidelijk. Ondanks dat de eerste mogelijkheid van de Zwollenaren in schoonheid strandde, wist Klaas Jan Huntelaar al na zes minuten de score te openen. Aan de zijlijn werd Eliano Reijnders in een mannelijk duel aan de kant gezet, waarna de bal op het voorhoofd van de spits werd gemikt: 1-0. Nauwelijks bekomen van de achterstand lag de 2-0 al binnen. Dit keer was het Quincy Promes die het net vond.

Daarna kwam Zwolle wat beter in het spel. Zo schoot Rico Strieder riant over en kreeg Mike van Duinen de bal wel langs Andre Onana, maar werd de aanvaller daarna de voet dwars gezet. Ook Eliano Reijnders, die met een handigheidje twee tegenstander op het verkeerde been zette, kon niet voor de aansluitingstreffer zorgen. Ajax was nog wel eenmaal trefzeker via Antony, waardoor het bij rust 3-0 stond.

Bram van Polen en Immanuel Pherai vervingen aan het begin van de tweede helft Dean Huiberts en Van Duinen. Het eerste kwartier van de tweede helft gebeurde er weinig verheffends voor beide doelen. Huntelaar probeerde na bijna zeventig minuten Michael Zetterer voor de tweede keer te passeren, maar dat voorkwam de doelman die ook voor rust nog een tweetal keer handelend optrad, met een knappe redding. In het laatste kwartier kwam PEC Zwolle weer gevaarlijk voor de dag. De opkomende Kenneth Paal, die ondanks de achterstand een sterke indruk maakte, mocht ver komen en zag in het Amsterdamse strafschopgebied uiteindelijk Onana met de voeten redding brengen. Ook Pherai kreeg nog een beste kans, maar ging voor eigen succes waar Jesper Drost en Reijnders er beter voor stonden. PEC Zwolle leek de schade na rust volledig te beperken, maar zag in de blessuretijd Ryan Gravenberch nog de 4-0 maken.

Dinsdag aanstaande, 15 december, komt PEC Zwolle opnieuw in een uitwedstrijd in actie. Dan is Excelsior de tegenstander in de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker. Die wedstrijd begint om 18.45 uur. Bron: www.peczwolle.nl

Artikel delen: