Paulus Buysstraat - Foto: Wouter Steenbergen
Paulus Buysstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Regenachtig begin, ’s middags zacht en overwegend droog

Zwolle – Maandag begint bewolkt en regenachtig in Zwolle. Halverwege de ochtend is de meeste regen verdwenen richting het oosten en daarna is de vraag in hoeverre de bewolking ook het veld wil ruimen.

Uitgebreide opklaringen waar je humeur van opknapt zijn maandag waarschijnlijk te veel gevraagd. Maar overwegend droog wordt het wel. Er staat in de ochtend een stevige zuidenwind, kracht 3 tot 4, die in de middag geleidelijk wat afneemt. Het kwik gaat omhoog van 5 graden ’s morgens richting 11 graden ’s middags, wat erg zacht is voor half december. Maandagavond ook nog meestal droog weer, in afwachting van een actieve regenstoring vanuit het zuidwesten.

De voorkant ervan arriveert in de nacht naar dinsdag boven Zwolle. De storing zorgt ’s nachts al voor regenachtig weer en ook dinsdag overdag sleept hij zich nog voort over onze regio. Het belooft een regendag te worden.

Maar zoals aan alles, zit ook aan de regen een begin en een eind. In de loop van dinsdagmiddag wordt de neerslagactiviteit minder, en in de avond is de regen weggetrokken naar het noordoosten. Een maximumtemperatuur overdag van ongeveer 9 graden. Minder wind dan op maandag, zwak tot matig, kracht 2 tot 3, uit het zuiden tot zuidwesten.

Woensdag tot en met vrijdag is het overdag meest droog. Halverwege de week passeert vermoedelijk ’s nachts een neerslagzone, maar de activiteit en precieze timing moeten in de komende weerberichten nog nader worden bepaald. De temperatuur overdag komt in de nieuwe week op ongeveer 9 graden. In de nacht is er geen kans op vorst. De wind is op dreef uit richtingen tussen zuidwest tot west.

Artikel delen: