Voorbeschouwing Excelsior – PEC Zwolle

Voorbeschouwing Excelsior – PEC Zwolle


Zwolle – Drie dagen na de competitiewedstrijd in Amsterdam staat dinsdag de volgende wedstrijd op het programma voor PEC Zwolle.

In het Van Donge & De Roo stadion in Rotterdam nemen de Blauwvingers het in de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker op tegen Excelsior.

Bekersprookje
Stadion Woudestein, 17 december 2013. In de achtste finales van de KNVB Beker neemt PEC Zwolle het op tegen Excelsior. Na een bliksemstart staan de Blauwvingers al na tien minuten met 0-2 voor door twee doelpunten van Fred Benson. Pas in het laatste kwartier wordt er daarna weer gescoord. Drie keer welteverstaan.

Na de 0-3 van Giovanni Hiwat lijkt de wedstrijd beslist te zijn, maar Lars Veldwijk, dan nog in het shirt van Excelsior, brengt twee minuten later de spanning enigszins terug in de wedstrijd. Verder kwamen de Kralingers niet. Wie nog wel scoorde was Rochdi Achenteh, waarna er samen met de meegereisde supporters de 1-4 overwinning gevierd kon worden. Een overwinning die plaatsvond in een onvergetelijk bekerseizoen.

Een feestje met supporters zal dinsdagavond niet gevierd kunnen worden. Niet door Zwolle en niet door Excelsior. Helaas moeten de spelers het nog steeds doen zonder de support van de vaste aanhang. Desondanks zijn de belangen niet minder groot. PEC Zwolle heeft de aankomende periode achtereenvolgens Excelsior, FC Emmen en ADO Den Haag als tegenstanders. Mocht de ploeg van John Stegeman dinsdagavond weten te winnen, dan zal dat een goed gevoel geven richting de thuiswedstrijd van aankomende vrijdag tegen FC Emmen.

Ómarsson
Excelsior kent tot nu toe een teleurstellend seizoen. De ploeg van Marinus Dijkhuizen vindt zichzelf terug op een twaalfde plek in de Keuken Kampioen Divisie. Er is echter één speler die een allesbehalve teleurstellend seizoen beleeft. De IJslandse spits Elias Mar Ómarson is namelijk na zestien gespeelde wedstrijden goed voor zeventien doelpunten. Met dit aantal staat hij zelfs bovenaan de topscorerslijst. Van de laatste elf wedstrijden wist hij alleen tegen FC Volendam en Go Ahead Eagles het net niet te vinden.

De laatste drie wedstrijden die werden gespeeld door de Kralingse club gingen alle drie verloren. Toch kunnen de Rotterdammers met een prima gevoel terugkijken op de eerste speelronde van de TOTO KNVB Beker. Waar de wedstrijd van PEC Zwolle tegen Staphorst werd doorgestreept, wist Excelsior met 4-0 te winnen van Helmond Sport.

Winterstop
Zoals eerdergenoemd speelt PEC Zwolle de eerstvolgende drie wedstrijden achtereenvolgens tegen Excelsior, FC Emmen en ADO Den Haag, waarbij belangrijke punten op het spel staan. Voor Stegeman is het daarom fijn dat hij bijna weer over een geheel fitte selectie kan beschikken. Waar Bram van Polen en Pelle Clement minuten maakten in de thuiswedstrijd tegen Vitesse, deden zij dat ook met een invalbeurt in de laatste uitwedstrijd tegen Ajax. Het lijkt erop dat zij daarom binnenkort weer volledig inzetbaar zijn.

Arbitrage
De wedstrijd Excelsior – PEC Zwolle staat dinsdag vanaf 18.45 uur onder leiding van Laurens Gerrets. Assistent-scheidsrechters zijn Charl Schaap en Rob van de Ven. Official is Luca Cantineau. In deze fase van het bekertoernooi wordt er nog geen gebruik gemaakt van de VAR.

FOX Sports
Het duel is live te zien op FOX Sports 2 en online te volgen via ia alle socials van de club zoals Twitter, Instagram, Facebook en TikTok.

Bron: PEC Zwolle

Artikel delen: