Minervalaan - Foto: Wouter Steenbergen
Minervalaan
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Zacht en tot in de middag nat, ’s avonds opklaringen

Zwolle – Dinsdag is de kans op regen groot. Er zijn ook droge perioden, die je kunt pakken met behulp van buienradar. In de middag verdwijnt het neerslaggebied dat verantwoordelijk is voor de nattigheid naar het noordoosten.

Zwolle is pas aan het eind van de middag van deze wolkenzone met regen af, volgens veel weermodellen, maar een enkele optimistische laat dit al aan het begin van de middag gebeuren. De wind hierbij is zwak tot matig, kracht 2 tot 3, uit het zuiden tot zuidwesten. Wat doet het kwik in de Zwolse thermometers? Niet veel, we beginnen ‘s morgens met ongeveer 9 graden en in de middag zal daar misschien een graadje bijgekomen zijn. Dat is bepaald niet koud voor de tijd van het jaar.

Dinsdagavond klaart het flink op, mistvorming is mogelijk en de temperatuur kan sterker dippen dan in de afgelopen nachten. Ongeveer 5 graden is het uiteindelijk woensdagochtend. Bevroren gras en autoruiten zitten er op de vroege morgen niet in.

Woensdagochtend kan het nog mistig zijn, maar het zicht wordt al gauw beter. Overdag blijft het droog en er vallen gaten in het wolkendek, wellicht overtuigende gaten. Dat betekent een goede kans op zon. De temperatuur is woensdagmiddag ongeveer 8 graden en er staat weinig wind.

Donderdag overdag is het droog, nadat in de nacht en vroege ochtend een regengebiedje over de stad is getrokken. Vrijdag is het de hele dag droog. Op beide dagen is het ‘s middags rond 9 graden. Winterse fratsen zijn er voorlopig niet bij.

Artikel delen: