Zwaar gewonde bij brand in kantoor Ziggo

Zwolle – Bij een kortsluiting / explosie aan een schakelkast in een Ziggo kantoor aan de Dokter van Deenweg in Zwolle is 09.55 uur brand ontstaan. Door de brand is een medewerker van aannemer BAM zwaar gewond geraakt. Met ernstige brandwonden is hij afgevoerd naar een ziekenhuis.

Na de ontdekking van de brand spoedde zich een keur van alarmdiensten naar het industrieterrein. De directe omgeving van het gebouw werd afgezet waardoor er een verkeerschaos ontstond bij de kantoren. De brand kon eerst niet worden geblust, omdat de stroomleverancier eerst de stroom nog moest afsluiten. Uit het pand kwam een sterke rookontwikkeling. De brandweer zette na de brand een ventilator in om de rook uit het totaal geëvacueerde pand te drijven. Ook omringende kantoorpanden werden ontruimd. Een ooggetuige meldt, dat de zwaargewonde man aan zijn gezicht, haar en armen verbrand was. Op sokken en met een deken om hem heen werd hij uit het pand gehaald. Naast de zwaargewonde raakte bij de brand ook een persoon licht gewond. Vijf Bedrijfs-HulpVerleners moesten met ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis gebracht worden. Rond 10.45 uur was de brand meester.

 
Foto: E. Groen

Artikel delen:
Reacties 8
 1. foto’s mogen tot max 470 pixels breed geplaatst worden

  @Admin
  Een technische tip: zorg voor een scriptje dat de foto’s resized in het geval dat ze breder dan 470 pixels zijn. Doe me een mailtje en ik kan het je zo aanleveren.


  Maak melding

 2. Een van de gewonden die vrijdagmorgen is gevallen bij de brand in een kantoorgebouw van Ziggo in Zwolle ligt zwaargewond in het brandwondencentrum in Groningen.

  Het gaat om een medewerker van bouwbedrijf BAM. De man liep tweedegraads brandwonden op aan borst en armen. Zijn collega raakte lichtgewond en mag waarschijnlijk zaterdag het ziekenhuis in Zwolle weer verlaten. De twee mannen waren aan het werk in de ruimte waarin het stroomhuisje dat ontplofte stond. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek naar de brand in.

  RTV Oost


  Maak melding

Reageer