Gemeente Zwolle komt met routekaart voor horeca - Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp

Gemeente Zwolle komt met routekaart voor horeca

Zwolle – De gemeente heeft een routekaart ontwikkeld voor de Zwolse horeca. Daarin staan maatregelen die de gemeente Zwolle neemt om horecaondernemers tijdelijk te ondersteunen. De routekaart is gemaakt op initiatief van de Zwolse afdeling van Koninklijke Horeca Nederland.

De gemeente vindt de horeca van groot belang voor een vitale binnenstad. Maar nu wordt de horeca opnieuw hard getroffen door de landelijke coronamaatregelen die deze week verder zijn aangescherpt. Om horecaondernemers te ondersteunen en perspectief te bieden, heeft de gemeente enkele maatregelen genomen.

In het kort:

  • De gemeente heeft de intentie om de binnenstad meer autoluw te maken en zo de sfeer in het centrum aantrekkelijker te maken. Onderzoeken lopen en besluiten worden voorbereid.
  • In 2021 mogen horecaondernemers tijdelijk ruimere terrassen plaatsen. Zij hoeven geen extra leges te betalen voor de benodigde vergunning.
  • In de eerste zes maanden van 2021 wordt geen precariobelasting geheven.
  • Horeca- en cultuurschepen hoeven het eerste halfjaar van 2021 geen havengelden te betalen.
  • Horecaondernemers van buiten Zwolle mogen geen horecazaak beginnen in een leegstaand winkelpand.

Dinsdag is de routekaart besproken in het college en doorgestuurd naar de gemeenteraad voor besluitvorming. De meeste maatregelen gelden tot 1 juli 2021. In mei worden de maatregelen geëvalueerd en waar nodig aangepast.

Artikel delen: