Diezerenk - Foto: Wouter Steenbergen
Diezerenk
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Kans op mogelijk dichte mist, later wat zon en droog

Zwolle – Woensdagochtend is er kans op mist in de regio Zwolle, mogelijk dichte mist met een zicht minder dan 200 meter. De verwachting is dat de mist ergens in de ochtend verdwijnt, dankzij wat wind uit het zuidoosten. De zon krijgt dan tevens kansen.

Mocht de mist toch langer blijven hangen, dan drukt dat de temperatuur woensdag. ‘s Morgens is het ongeveer 5 graden, in de middag stijgt het kwik naar 9 graden als de zon doorbreekt. In hardnekkige mist blijft de temperatuur lager. Regen wordt niet verwacht, maar erg vochtig is het in de mist natuurlijk wel. De zuidoostenwind is zwak tot matig, kracht 2 tot 3.

Woensdagavond neemt de bewolking toe, want een zone met regenval is onderweg naar Zwolle. De eerste neerslag wordt in de nanacht en donderdagochtend vroeg boven de stad verwacht.

Donderdag levert dat een natte ochtendspits op, voor zover er in deze lockdown nog sprake is van een spits. In de loop van de ochtend wordt het droog. De wind steekt op vanuit het zuidwesten, met kracht 3 tot, 4, een matige wind. En de zon breekt door de bewolking heen.

Vrijdag en zaterdag zijn de perspectieven voor vrij zonnig weer beter, bij een temperatuur rond 10 graden. Er wordt minder bewolking op de lagere niveaus berekend. Nu maar hopen dat deze verwachting blijft staan. Zondag is er regen op komst.

Artikel delen: