Bekertoernooi PEC Zwolle voorbij

Bekertoernooi PEC Zwolle voorbij

Zwolle – Voor PEC Zwolle zit het bekertoernooi er in de tweede ronde al op.

Op bezoek bij Excelsior wist het voor rust ondanks een serie kansen niet tot scoren te komen, waarna het in het tweede bedrijf fout ging. Een individuele fout leidde de 1-0 in, waarna de Kralingers vlak voor tijd Zwolle de nekslag toedienden: 2-0.

De eerste helft was qua spelbeeld eenzijdig. PEC Zwolle viel aan en Excelsior wierp een zwart-rode muur op. De beste kansen waren dan ook voor de bezoekers. Zo zag Kenneth Paal een voorzet bijna via een verdediger in het doel belanden en werden ook twee inzetten van Pelle Clement van richting veranderd. Diezelfde Clement kopte na een kwartier uit een hoekschop van Clint Leemans via de kruising over. Excelsior probeerde het wel maar kwam nauwelijks van de eigen helft af. Voor PEC Zwolle was het zaak om geduldig te blijven voetballen op zoek naar een gaatje in de vijfmans defensie. Die vond Leemans na een goed half uur voetballen. Van Duinen werd in stelling gebracht maar schoot net voorlangs. Daarna kreeg ook Excelsior de eerste twee kansen. Een venijnig schot van Joël Zwarts zette Michael Zetterer serieus aan het werk en niet veel later kopte verdediger Siebe Horemans uit een hoekschop vrijstaand over.

Het spelbeeld in de tweede helft was niet anders, al duurde het nu even voor er een kans te noteren viel. Na een uur had Bram van Polen de openingstreffer voor het inkoppen, maar zijn poging werd gekeerd door Alessandro Damen. Nog geen minuut later lag de bal er aan de andere kant in toen Marc-Olivier Doué onder de bal door ging en Thomas Oude Kotte dankbaar profiteerde en Zetterer met een boogbal in de lange hoek verschalkte: 1-0. Hoewel Doué nog wel een goede mogelijkheid kreeg om de gelijkmaker en daarmee zijn fout goed te maken, slaagde de verdediger daar niet in. Met Slobodan Tedić, Mustafa Saymak en Reza Ghoochannejhad binnen de lijnen probeerde PEC Zwolle het tij te keren, maar daar kwam niets van. Het was zelfs invaller Ahmad Mendes Moreira die vlak voor tijd de 2-0 liet aantekenen.

Aanstaande vrijdag al krijgt PEC Zwolle de kans zich te revancheren en tevens goede zaken te doen in de Eredivisie. Dan krijgt het om 20.00 uur FC Emmen op bezoek. Bron: www.peczwolle.nl

Artikel delen: