Workshop Nordic Running & Fitness

Zwolle – Voor mensen die op zoek zijn naar een nieuwe intensieve vorm van training voor het hele lichaam in de gezonde buitenlucht, organiseert De Stichting Samenwerkende Sportclubs De Pelikaan op zondag 9 november a.s. een voor Zwolle e.o. unieke workshop Nordic Running & Fitness o.l.v. Marian Freriks. Ooit was Marian op meerdere afstanden Nederlands Kampioen Hardlopen dus zij weet waar ze over praat.

Nordic Running en Fitness is een nieuwe intensieve sportieve uitdaging voor mensen die een “total body workout” in de gezonde buitenlucht zoeken. Hardlopen en sprongvormen met gebruik van poles én fitnessoefeningen voor het hele lichaam komen aan bod in deze workshop. Nordic Walking is sinds de introductie in Nederland in 2003 uitgegroeid tot een sport die een zeer uiteenlopende groep mensen aanspreekt. En deze groep groeit nog steeds doordat er ook voor sporters, die grensverleggend bezig willen zijn, volop mogelijkheden zijn binnen het Nordic Sport gebeuren.

Nordic sportinstructeur en INWA-instructrice Marian Freriks “Je kunt eindeloos variëren binnen een training. Voor hardlopers kan het wekelijkse trainingsprogramma aangevuld worden met een Nordic sportsessie. Doelen kunnen variëren, van het schaven aan de looptechniek of een specifieke vorm van krachttraining, dan wel het verbeteren van je aerobe- of anaerobe uithoudingsvermogen. Maar ook voor mensen die graag buiten trainen, maar ‘gewoon’ hardlopen saai vinden en meer afwisseling willen is het een uitdagende sport”.

De workshops worden gehouden op het bosrijke sportpark de Pelikaan aan de Haersterveerweg in Zwolle. We hebben 4 workshops deze dag van: 9.30 uur tot 11.00 uur, van 11.30 uur tot 13.00 uur, van 13.30 uur tot 15.00 uur en tenslotte van 15.30 uur tot 17.00 uur. Maximum aantal deelnemers per workshop is 12. Deelname aan de workshop staat open voor iedereen van beginner tot gevorderde sporter. Het kledingadvies voor de deelnemers is als volgt: sportkleding en stevig sportschoeisel. Voor specifiek materiaal Nordic Running & Fitness wordt gezorgd. Ook zijn er kleedkamers met douchegelegenheid op ons complex aanwezig.

De kosten voor deelname aan de workshop zijn 7,50 euro p.p. incl. gebruik materialen en koffie/thee bij aankomst. Meer informatie en opgave via telefoonnummer 06-34143780 of via e-mailadres verenigingsmanager@pelikaan-zwolle.nl.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Ik wil me graag aanmelden voor de workshop nordic running van 9 november om 11.30
    Als deze tijd al vol is, kan ik ook op een later tijdstip.
    groet
    Francien van Putten


    Maak melding

Reageer