Leden Bibliotheek Zwolle krijgen ‘Twee vrouwen’

Zwolle – Vrijdagochtend haalden de eerste biliotheekleden hun gratis exemplaar van de roman Twee vrouwen van Harry Mulisch. In het kader van de actie Nederland Leest geeft Bibliotheek Zwolle de komende weken 8000 boeken weg aan haar leden”.

Heel Nederland leest en spreekt vanaf 17 oktober tot 14 november over hetzelfde boek. Het actieboek van 2008 is “Twee vrouwen” van Harry Mulisch. Een tijdloze en boeiende roman uit 1975 over een stormachtige en fatale liefde, waarin diverse relaties volop stof tot discussie bieden. Zolang de voorraad strekt krijgen alle volwassenen leden het boek tijdens de actieperiode cadeau. Ook 16 Zwolse leeskringen en diverse schoolklassen 4-Havo en 4-VWO hebben pakketten met het gratis boek gereserveerd. Bovendien komt er dit jaar een speciale editie uit voor laaggeletterden, welke via de ROC’s Landstede en Deltion verspreid gaat worden. Het boek “Twee vrouwen” is op vertoon van de bibliotheekpas af te halen en is 4 weken verkrijgbaar, mits de voorraad strekt.

Veel extra activiteiten rond “Twee vrouwen”

Op 30 oktober is er een voorstelling “Verlaten” door theatergroep Sonnevanck. In november volgen nog o.a een optreden van Verteltheater De Overkant en een literaire avond met Marcel Möring. Een Superleeskringavond op 13 november sluit de reeks activiteiten af.

Meer informatie hierover op www.bibliotheekzwolle.nl //

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer