Ferdinand Bolstraat - Foto: Wouter Steenbergen
Ferdinand Bolstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Natte start, daarna zon, wolken en misschien een bui

Zwolle – Donderdag kent een natte start in Zwolle. In het begin van de ochtend verlaat een zone met regen de stad. Deze was in de nacht al actief en schuift weg naar het oosten. De zon komt tevoorschijn tussen allerlei stapelbewolking.

We gaan het sein ‘droog weer’ niet hijsen aan de Peperbus, want in de stapelbewolking kan zich een bui bevinden, zowel ’s morgens als ’s middags. Maar zoals bekend zijn buien tijdelijk en de droge perioden langer. De wind is goed op gang vanuit het zuidwesten: kracht 3 tot 4, een matige bries. ‘s Morgens staat het kwik in de Zwolse thermometers op 8 graden, in de middag is dat 9 geworden. Dat zijn hoge temperaturen voor december, maar de wind maakt het voor het gevoel frisser.

De nacht naar vrijdag verloopt onder een wisselende bewolking droog. De zuidenwind gaat ‘s nachts niet liggen. De temperatuur daalt naar ongeveer 6 graden vrijdagochtend, autoruiten krabben is er vrijdagochtend niet bij.

Vrijdag is een droge dag, met prima kansen voor de zon. Die heeft voornamelijk te dealen met hogere bewolking en dat moet te doen zijn. De wind uit richtingen rond zuid blaast energiek door de stad, kracht 4. Ook in de avond en nacht naar zaterdag blijft de wind actief in de straten van Zwolle.

Ook zaterdagochtend is het uitwaaien geblazen, onder zon en wolken. Zaterdagmiddag en -avond mogelijk enkele regendruppels en een afnemende wind. Een temperatuur van 10 graden.

Zondag is het maximaal 9 graden. En er is bewolking die de zon hindert. Mogelijk valt er wat regen, maar wanneer dat precies gebeurt, wordt in de volgende weerberichten duidelijker.

Volgende week wordt het vermoedelijk minder zacht en minder wisselvallig. Echt winterweer tekent zich in onze omgeving echter nog niet af.

Artikel delen: