56-jarige man vermoord in Assendorp

Zwolle – Aan de Molenweg in de wijk Assendorp is in een woning het levenloze lichaam van de 56-jarige Mohammedi Seyah aangetroffen. Onder leiding van het Openbaar Ministerie Zwolle-Lelystad onderzoekt de politie de gewelddadige dood van de man uit Zwolle.


De ME onderzoekt vrijdagmiddag de omgeving van het plaats delict…

Seyah werd donderdagmiddag 16 oktober rond 16.00 uur door kennissen dood aangetroffen in zijn woning, Molenweg 112, in de wijk Assendorp. Die alarmeerden de politie. Het slachtoffer vertoonde verwondingen aan zijn hals en gelet op de omstandigheden waaronder hij werd aangetroffen wordt uitgegaan van een misdrijf. Seyah is afgelopen maandagmiddag 13 oktober, tussen 15.00 en 16.00 uur, voor het laatst in leven gezien op straat voor zijn woning. Hij was in gezelschap van twee mannen. Bij hen werd een witte auto van een onbekend merk gezien. Vandaag wordt door het Nederlands Forensisch Instituut in Den Haag onderzoek op het stoffelijk overschot van Seyah verricht. De politie doet momenteel onderzoek in de directe omgeving van de straat. Via ‘Lees verder’ heeft de politie een aantal vragen…

De politie heeft voor het publiek de volgende vragen/
reactiemogelijkheden:

* Wie heeft Mohammedi Seyah, tussen zaterdag 11 oktober en
donderdagmiddag 16 oktober, gezien?

* Wie heeft in of in de omgeving van zijn woning iets
gezien of gehoord dat mogelijk verband houdt met de dood van Seyah?

* Wie kent deze mannen die gezien zijn in de Molenweg op
maandag 13 oktober jl. of weet meer over de witte auto?

* Ieder die informatie heeft met betrekking tot dit
onderzoek wordt gevraagd contact op te nemen met de politie via
0900-8844.

* Anonieme informatie kan worden gemeld bij Bel M. (Meld
Misdaad anonieM) via 0800-7000.

* Nadere informatie wordt z.s.m. op
www.politieonderzoeken.nl  geplaatstArtikel delen:
Reacties 42
 1. Is vlakbij de kruising met de Assendorperstraat, stukje richting Eendrachtstraat. Er was gisteren een forensisch arts, politie en …. ja hoor: STADSWACHT


  Maak melding

 2. wat doet de ME bij een moordonderzoek? is de man een bekend man binnen zijn gemeenschap en verwachtte ze rellen of is dat meer een standaard procedure bij dit soort dingen?


  Maak melding

 3. dat was er dus aan de hand 😮
  dacht eerst dat ze daar voor wat anders waren 😀
  zag namelijk vanmiddag ook al een helicopter daar rondvliegen…


  Maak melding

 4. Is net die woonbootzaak afgewikkeld, is er weer een nieuwe…

  Ik vermoed trouwens dat die ME er standaard is om mensen op afstand te houden. Afzettingen worden nl. altijd wel genegeerd door een paas aso’s (vorig jaar was ik getuige van een dodelijk ongeval op de blaloweg en zelfs toen hadden mensen zo’n haast dat ze vonden dat ze gewoon over het afgezette stuk weg mochten). Als je dat hier krijgt, kan dit resulteren in verloren gaan van bewijs. Wellicht bij voorbaat maar zorgen dat er écht niemand over afgezet terrein komt. Maar goed, dat is een vermoeden van mezelf.


  Maak melding

 5. Ik heb de foto en de berichten allemaal gelezen, het is dicht in de buurt woon zelf ook in de assendorp. En inderdaad de ene moord is nog niet afgerond of de andere staat helaas al weer voor de deur. Het komt allemaal wel steeds dichter bij. Dat in onze rustige, nette en vriendelijke buurt.


  Maak melding

 6. Ik heb vanaf gister alles meegekregen.
  Gister waren er eerst ook al politie auto’s,
  toen dacht ik aan wietplantage.
  Maar toen ik vandaag die ME-busjes zag rijden dacht ik toch maar even kijken, en toen bleek het toch iets ernstiger dan verwacht.


  Maak melding

 7. Ik ken hem wel, in die tijd dat ik bij Marcel woonde in Zwolle Zuid was hij onze onderbuurman dat is inmiddels 7 jaar geleden en heb hem daarna ook nooit meer gesproken, wel ff schrikken…. 😮 Zijn bijnaam was pidi trouwens…


  Maak melding

 8. Ik zou graag mensen op roepen die wat weten of wat gehoord of gezien hebben zich te melden bij de politie ALVAST BEDANKT het is was een goeie man kende hem persoonlijk deed geen vlieg kwaad.


  Maak melding

 9. Is dat dat kleine hardwerkende mannetje van die sloperij?
  Jeetje, vond het een vriendelijke man altijd, nooit te beroerd
  om “ff gauw” wat tussendoor te doen.


  Maak melding

 10. ik woon er in de buurt en ik ben wezen kijken de ME zoekt de wijk door naar het moordwapen en rond de middag was er bijna niks te zien bij dat huis ook geen afzeting en ik vroeg aan de stadswacht wat er geburt was en ze zijden dat ze niks niks mochten niks loslaten en intussen stond het al op teleteks


  Maak melding

 11. ik vind dit niet leuk hij was en leuke gast en deed niemand iets! Niemand heefd het verdiend om zo aan zijn einde te komen! Hoop dat ze de daders snel te packen krijgen! >:(


  Maak melding

 12. Assendorp wordt duidelijk een achterstandswijk. Moet je die electriciteitskast ook zien…. da kabels puilen eruit, hetding valt zowat uit elkaar. Daar zou de gemeente nou eens iets aan moeten doen.


  Maak melding

 13. Ga toch weg alsof die beste man erom gevraagd had vermoord te worden. Wel heftig dat er iemand vermoord is. Hopen dat ze snel de dader vinden.


  Maak melding

 14. 56-jarige man vermoord in Assendorp Deventer
  Wat verschrikkelijk, wij kennen Piri al vanuit deventer. Hij deed geen vlieg kwaad, was gastvrij en behulpzaam waar hij maar kon.
  Wij zijn ervan geschrokken. Hij was een goede vent.

  Wij wensen zijn kinderen en familie veel sterkde en hopen dat de
  dader gevonden wordt en en flinke straf krijgt.


  Maak melding

 15. Vreemd tijdstip van “moord” meestal toch in de nachtelijke uurtjes… miss wel dezelfde man als de man die de nietvermoedende jonge vriendelijke mannen heeft aangevallen bij het station met een mes…


  Maak melding

 16. Piri
  Piri hing vaak rond bij het honkbalveld van de Blue Hawks. Ik heb wel eens een aanvaring met hem gehad omdat ie weer bezopen heibel aan het trappen was of omdat ie weer illegaal zijn biertjes vanuit zijn koelbox achterop zijn brommer aan het verkopen was. Hij had een drankprobleem waar ook anderen last van hadden. Maar zoiets als dit wens je niemand toe.


  Maak melding

Reageer